Лица

Ева - от игла до конец

Ma Chérie

Ако търсите хора, които изцяло да се впишат в категорията градско момиче, Ева е сред тях, макар да обича бягствата извън града и да се впуска в такива при всяка възможност. Ще ви издам и една тайна - наскоро тя безразсъдно взе решение да си купи стара къща някъде далеч, с много небе и зелено море около нея и да я ремонтира и превърне в новото място, където заедно с майка и Стефка да създават дрехите и аксесоарите, които обединяват под марката Ma Chérie. Не за това дали едно градско момиче може да се справи с всички мъжки задачи ще говорим с Ева сега обаче, а за нейния невероятен талант  да пришива тайни между гънките на дрехите от естествени материи и да нашепва дантелени истории. Дрехи  и аксесоари за градски принцеси, за щури и цветни пораснали момичета с блясък в очите и нужда да изяват женското и стилното в себе си шият и плетат Ева и Стефка. Ma Chérie  ще откриете в кокетното им ателие в центъра на София на ул.Тунджа 22. 

Ева е от онези леки за общуване, усмихнати и смислени хора. От момичетата, около които е някак по-светло. Няма как да не я забележите, ако мине покрай вас защото винаги е от глава до пети с дрехи и аксесоари на Ma Chérie, които се толкова момичешко-женски, че искате да ги имате веднага. ”Блясъкът няма как да бъде добавен,той озарява отвътре навън” казва Ева и тя напълно олицетворява това. Нека ви запозная с момичето, което ще ви облече за градско приключение, специален повод или просто ще ушие онази точно вашата  дреха.

Какво, според теб, прави една жена красива, Ева?

Убедена съм, че не е задължително една жена да е със съвършени пропорции, за да е красива. Това, което я прави такава, е осъзнаването на нейната неповторимост, което включа както предимствата, така и недостатъците ѝ. Когато жената е наясно с тях и ги приема, тя много лесно изразява стила и ценностите си, и разбира се се чувства уверена. Тогава е красива. Винаги!

Има ли дреха и аксесоар, които според теб са задължителни за всеки женски гардероб?

Малко са нещата, които смятам за задължителни в живота, изобщо. И все пак, ако има такова нещо в женския гардероб, това са полата и роклята. Те засилват женската енергия, покривайки сакралната долна част на тялото. Това е инстинкт, който притежава всяка жена, но не всяка го поддържа и развива. Затова, когато се чувствате в дисхармония с женствеността си- носете рокли и поли!

Ma Cherie като марка  на какво залага – на съвременната градска мода или търси  вечната женственост?

Ma Chérie е в постоянно преплитане на стилове, класика и нови идеи. Свързващите нишки са женствеността и свободата да изразяваш себе си така, като ти харесва. Къде попада Ma Chérie като стил и линия зависи от жените, които избират нашите модели. Имаме щастието те да споделят много снимки с нас, и виждаме по колко различни начини носят и комбинират нашите дрехи и аксесоари . Това пък ни дава нова посока за следващите проекти и се получава един много пъстър кръговрат.

А как би коментирала съвременната градска мода, вдъхновяват ли те хората които виждаш по улиците на София?

Съвременната градска мода е абсолютно отражение на ежедневието. Всичко би могло да е актуално и красиво, стига да имаш достатъчно въображение и увереност. Случва се, макар и по-рядко, отколкото ми се иска, да срещам хора, открояващи се с неповторим стил и креативност. В такива дни се чувствам много вдъхновена!

Кое-кройката, материята, прецизността в шева, прави една дреха уникална и кое е уникалното за Ma Cherie?

Всичко е важно! И все пак- най-важното за една дреха или аксесоар са  желанието и енергията, вложени в изработването им. Разбира се и материите и тяхното смело комбиниране с други. В Ma Chérie предпочитаме естествените, тъй като възможностите им са почти неограничени. Те сякаш сами те водят и разкриват постепенно във времето това, което можеш още да направиш. Сякаш творите заедно. И не можеш да спреш…

Има ли български дизайнери и брандове, които следиш?

Разбира се, има български  дизайнери и брандове, които харесвам. Голямо удоволствие е да виждам модели на KNAPP. Оценявам добрата работа и това ме мотивира да се развивам.

Съветът на Ева - как една жена да изглежда ослепително?

Вероятно ще се повторя, но за да изглежда една жена ослепително, на първо място не бива да се сравнява с другите жени! Колкото повече цени собствената си красота, толкова по-лесно я изразява, а нужните и дрехи и аксесоари, с които да я подчертае, сякаш сами я откриват.