Лица

Инспектор N-JOY Генчо Генчев: България е уникално място, въпреки "бетона"

Лятното турне на радиото продължава и през август

Ежегодното национално турне N-JOY Summer продължава и през август, а тази година кампанията на радиото се провежда в подкрепа на българския туризъм. N-JOY обединява усилия с партньорите си в помощ на един от най-засегнатите сектори в страната, а в рамките на турнето ще предложи на своите слушатели шанс да изживеят едно страхотно и, разбира се, различно лято. С какво обаче е различно и самото турне, защо е хубаво да опознаем различни кътчета от България и къде самият той се е губил нарочно, ни споделя днес самият инспектор N-JOY Генчо Генчев. 

#РазличноЛято е мотото на тазгодишното ви лятно турне, което е в подкрепа на българския туризъм. До кои точки на България ще стигнете?

Тази година кампанията ни N-JOY Summer наистина е различна. Вярваме, че трябва да сме в подкрепа на добрите български туристически дестинации. Българският туризъм засега е доста минорен, каквато всъщност е и годината. Добрата новина в цялата работа е, че има сериозен уикенд туризъм и едни хора откриват, а други преоткриват България. Затова ние се надяваме с нашата кампания да стигнем до най-важните точки – домовете и умовете на хората и те да ни чуят. Защото България е уникално място, въпреки "бетона" и въпреки "доброто" обслужване. Защото, за радост, това не е навсякъде.

С какво наистина е различно лятото за теб?

С това, че хората се гледат предпазливо, че не могат да се поздравяват както искат, че всеки си дърпа ръката, вади някакво дезинфекциращо "биле" и се пръска с него след поздрава с теб. С това, че сме бели и черни нинджи в магазините. Но има и едни други хора, които са усмихнати и отказващи да се страхуват.

Какви са посланията, които искате да отправите към хората, и кои са хората, които искате да подкрепите по време на тази кампания?

Че България си е нашето място. Че всеки, въпреки хейта си има любимо местенце тук. И въпреки копнежа по небетонираните гръцки плажове си обичаме и нашите пясъчни ивици. Че освен морето, имаме и планината, и долината, и реката... И всекидневно откриваме чудесни хотели, къщи за гости, маршрути, пътеки. Че колкото и да знаем за Родината, всекидневно намираме нови перли.

Подкрепяме смислените хора – тези, които правят това, което обичат, и тези, които вярват в България. Подкрепяме добрите примери в туристическия бизнес в България, защото извън компрометираните в този бранш, има наистина много хора, скромни, добри и работливи, които са избрали България да правят туризъм и да създават работни места. А освен всичко друго същите тези успяват да създават спомени и за всички нас.

Какво е различното при тазгодишното ви турне?

Различното е, че преди правехме мобилни студиа по площади, хотели и градове – сега пътуваме из страната, в максимално ограничен екип, спазвайки противоепидемичните мерки. Много от интервютата със супер интересните хора, са по телефони. Липсва ни живият контакт с туристите и работещите в бранша. Но затова нарекохме кампанията "различното лято".

Вярвам, че след различното лято пак ще дойде "познатото" лято и наистина ще оценим какво имаме.

Има ли място, до което ще стигнеш за първи път?

След почти цял месец кампания решихме да удължим турнето си с още един месец. Така че ще имаме възможност да пътуваме и през целия август. Аз дълги години се занимавах професионално с волейбол и покрай турнирите ми, а и покрай кампаниите на радио N-JOY съм обиколил България десетки пъти надлъж и нашир, обичам да се загубвам "нарочно". Няколко пъти съм го правил в Родопите или по северното ни Черноморие и даже ми е било леко глупаво, като съм намирал "познат" път. Изключваш GPS -а и откриваш съкровища – места и хора. Това обичам.

А кои са местата в България, на които ти самият ходиш и обичаш да се връщаш?

Обичам и морето, и планината, тъй като съм израснал в Бургас и Сопот. Това са от нула до над 2000 метра надморска височина, на които са събрани прекрасни спомени, преживявания, хора. Това ме е карало да се гордея, че съм българин и в годините, в които съм играл професионално волейбол в чужбина. Навсякъде съм разказвал за природните ни красоти, както всъщност правят и много от нашите сънародници, които живеят там. Истински родолюбци, но... за съжаление, са такива в чужбина.

Въпреки ситуацията българите продължава да избират повече чужди дестинации. Какво трябва да се промени, за да избират повече български места за ваканциите си?

Българите винаги ще оценят доброто качество, доброто отношение, безукорното обслужване. И ще търсят досег с природата. Знаем, че "бетонът" е метафората за беззаконието и унищожаването на Родината ни. И ми е мъчно, че го допуснахме в природата, но го допуснахме и в душите ни. Скоро една позната, която дава апартамент под наем в една от туристическите платформи, ми сподели, че миналата година е посрещнала гости от 32 националности. Всички те са избрали да бъдат тук, в България. Иска ми се и ние да мислим и говорим за Родината си така, както чужденците го правят в отзивите, които оставят за страната ни. Почти 100% положителни.

За да се промени нещо, трябва да познаваме неземната красота на страната ни и да говорим за нея. Точно за това е и кампанията N-JOY Summer. За да откриваме, преоткриваме и за да сме заедно в този труден момент.

Разгледайте и галерията, която той сподели с нас, за да се насладите на прекрасни места от България!

 

5 еднодневни маршрута в близост до София