Лица

Ирина Флорин: Всяка жена трябва да създаде хармония между душата и тялото си

Специфичен и разпознаваем тембър, очи, в които можеш да потънеш, чаровно „р”, безкомпромисна визия и над три десетилетия присъствие на музикалната сцена

Специфичен и разпознаваем тембър, очи, в които можеш да потънеш, чаровно „р”, безкомпромисна визия и над три десетилетия присъствие на музикалната сцена. Ирина Флорин едва ли има нужда от представяне. Осмият ѝ по ред студиен албум на Ирина Флорин, озаглавен „Знак”,излиза в края на октомври.  Промо концертът е на 29 октомври в София лайф клуб - билети тук. Певицата вече представи две от песните в албума – „Носталгия” и „Сладки грешки”.

За пътуването ѝ през годините, за цветовете в които вижда ежедневието, за суматохата около новия ѝ албум и за това какво носи в дамската си чанта, си говорим днес с Ирина Флорин в Момичетата от града.

 

На 29 октомври предстои промо-концерта на новия ти албум „ Знак”. Каква е Ирина, която ще чуем в него?

Ще чуете Irina Florin 2.0 (най-новият ъпдейт на софтуера). Относно музиката – гостите на събитието ще бъдат приятно изненадани, надявам се, от цялостното звучене на албума. Голяма част от новите, както и най-популярните ми парчета са правени буквално от нулата. Този процес беше предизвикателство за мен и авторите, с които работя. Имам предчувствието, че публиката ще бъде впечатлена!

С кого работи по проекта?

Крум Георгиев е от авторите в албума, с когото сме създали най-много музика заедно. Друг автор, с когото работя отскоро - Благослав Анастасов (Hayes & Y), е написал две от песните. Едната е „Сладки грешки“, последният ми сингъл, а другатa е изненада и ще може да я чуете на живо за пръв път на концерта! Георги Георгиев (Остава) създаде „Носталгия“. Що се отнася до текстовете, по този албум са работили Крум Георгиев, Десислава Софранова, Наталия Симеонова, Елин Рахнев, както и Pavell & Venci Venc'.  

Защо избра това заглавие?

"Знак" е албум № 8 в моя музикален каталог. Цифрата 8 се асоциира с безкрайност. Безкрайност в любовта, безкрайност в музиката, безкрайност във всичко, което може да усети човек. За мен цифрата 8 е ЗНАК за нещо прекрасно, което тепърва предстои.

А кои знаци в живота ти са най-важни за теб?

Неуловимите, невидимите знаци. Тези, които не могат да се видят с просто око! 

Вълнуваш ли се от това как ще бъде приет албума, след като от десет години не си издавала албум?

Аз не съм спирала да правя музика през последните 10 години, независимо от това, че не съм я компилирала в албум. Голяма част от песните, които представих през последните 2 години, ще бъдат част от "Знак". Позитивната обратна връзка, която получих за въпросните парчета, беше сериозен индикатор, че вървя в правилната посока. В този смисъл имам известна представа как ще бъде приет новия албум, и тази представа ме окуражава.

Интервюто  продължава на следващата страница...


Първият твой албум ("Краят на началото") излиза на винил, а вече живеем във време, в което дори и концертите се провеждат без публика и онлайн. Важно ли е за теб да виждаш очите на хората докато пееш или се чувстваш добре и в новата реалност?

Като артист за мен е най-ценно да се срещам с публиката на живо. Същевременно съм повече от щастлива, че в последните 17 години онлайн платформи като YouTube, и по-късно Spotify и др., тотално дигитализираха голяма част от изкуството, което е "на един клик  разстояние". Аз смятам, че това е неминуемо в помощ на всички артисти - малки и големи.

„Сладки грешки”е последната ти песен, разкажи ми за нея.

Историята на „Сладки грешки“ ще може да се усети и види на концерта ми.

А как публиката прие „ Носталгия”, която представи през пролетта?

„Носталгия“ е една изключително елегантна и нежна песен, която виждам, че се харесва много на феновете. Тя е подарък от Георги Геогиев (Остава) за последния ми рожден ден и смятам, че тепърва хората ще я откриват и оценят.

Като човек, за когото стилът и естетиката са особено важни, сигурна съм за представянето на „Знак” готвиш нещо много специално. Предварително ли се подготвяш или решаваш в последния момент как ще изглеждаш?

Винаги започвам да планирам визиите си за участия и концерти от далече, но за добро или лошо се случва така, че точно в последния момент правя своя избор, който рядко има връзка с първоначалните ми идеи.

А какво се случва с „другото ти лице” - това на дизайнера Ирина Флорин?

В никакъв случай не съм спряла да се занимавам с това. Подготвям нов проект в тази сфера, но тъй като е в зародиш и реализацията му ще отнеме много време, предпочитам да запазя тази информация за себе си на този етап.

 

Коя е любимата детска книжка на Ирина Флорин - вижте на следващата страница...


Като жена олицетворение на стил сред присъстващите на родната музикална сцена има ли съвет, който  би дала на тръгващите по твоя път сега?

Стилът е субективен. Съветвам всички да бъдат себе си, което е голямо клише, но също така и плод на различните мнения и ситуации, с които човек се асоциира или преминава през живота си.

А как изглеждат момичета от града в твоите очи - какво виждаш по улиците на София?

Ако говорим за стил, виждам широк спектър от момичета по софийските улици. Това, което ми прави впечатление, е, че през последните 5 - 10 години България се европеизира повече в това отношение. Забелязвам актуални модни тенденции от запад (минимализъм и земни тонове например), които лично на мен ми допадат изключително много!

 

Нека накрая ти задам малко въпроси в стил „лексикон”. Ако трябва да се представиш в един цвят- кой ще е той?

Черен.

Пола или панталон?

Панталон.

Елегантни стилето обувки или сникърси?

И двете.

Какво винаги носиш в дамската си чанта?

Телефон, червило и кредитна карта.

Сладко или солено?

Солено.

Най-вкусният ти спомен от детството?

Пържена чига и сом от р. Дунав.

Коя е любимата ти детска книга?

„Старицата Изергил“ на Максим Горки.

Пееш ли под душа?

Не.

Имаш вид на жена, открила начин да спре времето - какво би посъветвала жените и момичетата ?

Всяка жена трябва да опита да намери време за себе си, да създаде хармония между душата и тялото си. Трудно е, но не и невъзможно. Изборът е наш!