Лица

Любимите ни блогъри: Ирина от When You Wonder What To Wear

Ирина е телевизионен журналист и автор в блога, обича дрехите си и винаги търси вдъхновение във визията на околните.

Днес в рубриката ни с любими блогъри ви срещаме с чаровната Ирина Денева от блога When You Wonder What To Wear. Ирина е телевизионен журналист и автор в блога, обича дрехите си и винаги търси вдъхновение във визията на околните. А When You Wonder What To Wear е мястото, от което да откраднете идея, ако не знаете какво да облечете. Когато се колебаете, просто кликнете на whenyouwonder.net и ще откриете нова порция интересен личен стил.

Коя е Ирина Денева тук и сега?

Ирина Денева е журналист с огромно любопитство към модата. Като дете исках да стана дизайнер, но, слава Богу, бързо разбрах, че не умея да рисувам. Бях се отказала от идеята да съм близо до модата, но в университета открих, че има начини. В момента съм в Ню Йорк точно по тази причина - посещавам курсове във FIT, за да се развия в тази посока.

Как се превърна в блогър?

Дълго се чудех има ли смисъл от още един моден блогър, но се убедих, че има. When You Wonder What To Wear е място за вдъхновение, за кратки срещи с интересни хора, на които попадам и вярвам, че трябва да бъдат показани като добър пример за личен стил.

С какво твоят блог е различен от останалите?

Фокусът в блога не съм аз и моите визии, а гардеробът на другите хора около мен.

Какво е за теб блогърството? Мисия, хоби или начин да се издържаш? [[quote:0]] За мен блогът е хоби, но се старая да го правя професионално. Публикувам нов текст всеки ден с тази идея. Да бъдеш блогър, е отговорновече не мога да си позволя да обличам стaри дънки. Няма да дам добър пример и вдъхновение, ако не изглеждам добре.

А ако живееше на Запад, какво щеше да е различно?

Щеше да има много повече материали в стил street style, защото има повече хора с впечатляваща визия.

Кои са блогърите, които ти самата следиш?

The Blonde Salad е любимият ми пример, защото хобито се превръща в професия за милиони.

Кои са любимите ти марки или дизайнери? Откъде пазаруваш?

Старомодна съм и пазарувам от магазини, не онлайн. Обичам да пипна дрехата и така да усетя, че е моя, а марките са всякакви - H&M, Zara, Knapp, Cos, U.S. Polo Assn, DKNY - нося всичко, но най-вече майка ми шие рокли за мен.

Какво мислиш за стила на момичетата в България?

Българките обръщат доста внимание на външния си вид и следят тенденциите, което е добре, но мисля, че като цяло бихме могли да станем малко по-смели експериментаторки.

Ако трябва да дадеш съвет на всички, които търсят своя стил, какво би им казала? [[more]] When You Wonder What To Wear, експериментирай. Всеки е имал не особено сполучливи визии, от които се е поучил и се е доближил с една крачка до стила си. Така съм минала през розовата коса, скейтърските дрехи, прекалено късите рокли - днес са само забавни истории от миналото.

Трудно ли е да бъдеш различна?

Не знам, не се смятам за различна. Искам простички неща, които повечето хора искат - другите да ме харесват, да харесват работата ми...

Какво още да очакваме от When You Wonder What To Wear?

Предстои седмица, посветена на модата и спорта, а след това - доста статии и интервюта от Ню Йорк и Флорида. Stay tuned.