Лица

Ваня от Culinary with me

Любимите ни блогъри

Днес ви представяме очарователната Ваня, която стои зад кулинарния блог Culinary with me. Блогът й е изчистен, семпъл, с лесна навигация и отличаващ се с прекрасни снимки и прецизна селекция на рецепти и продукти. Блогът на Ваня е носител на награда на журито в категория „Визуално пиршество” на годишните награди за кулинарни блогове (2015 г.). В него, освен за вкусни неща, можете да прочетете и истории за пътешествия, събития и идеи за декорации „направи си сам”. Един истински позитивен човек, когото си заслужава да следите! 

Коя е Ваня тук и сега?

Едно непораснало, вечно търсещо и опитващо момиче с фотоапарат в ръка.

Как стана кулинарен блогър?

С появата на двете ми хлапета. Когато  останах по майчинство и започнах да се  грижа за децата си и все по-рядко ми  оставаше свободно време за фотография, която пък е най-постоянното ми и любимо хоби. Трябваше да се справям с домакинските задължения, а също и с куп други неща и просто нямаше как да снимам пейзажи в ранните или късни часове например.

Реших, че, когато имам лимони, ще си направя лимонада и понеже се задържах предимно в кухнята, започнах да записвам и заснемам сполучливите рецепти… в блог, разбира се. Постепенно той стана неразделна част от животa ми и начин за релакс.

Какво е за теб блогърството – хоби, мисия или начин да се издържаш?

Хоби, разбира се, чрез което споделям приятни емоции, събития и вкусна храна.

С какво твоят блог е по-различен от останалите?

По този въпрос е редно да се изкажат читателите, но искрено се надявам да бъде по–различен и вдъхновяващ с красиви фотографии.

Ако живееше на Запад, какво щеше да е по-различно?

Нямам никаква идея, но със сигурност знам какво нямаше да е по-различно – фотоапаратът щеше да бъде с мен на всяка крачка!

Кои са блогърите, които лично ти следиш?

Ооо, много са, и то не само кулинарни – български и чуждоезични. Това, което ме впечатлява в един блог, е, разбира се, красива визия, интересни идеи, доза хумор. За щастие, има много български талантливи момичета, които следя с удоволствие – Руми от something, Веси от Vessy’s day, Дани от Cooks and Bakes и много, много други, за които няма да ми стигне времето да изброя. Все вдъхновяващи!

Трудно ли ти е понякога да намериш достатъчно мотивация, за да продължиш?

Всеки си има своите трудни моменти и аз не правя изключение. Най-големият ми проблем е липсата на време, за жалост, но вдъхновението е навсякъде и предпочитам да му се отдам, макар и с цената на недоспиване например.

Какво ти се иска да беше различно?

Най-вече ми се иска повече позитивизъм, доброта в сърцата и усмивки по лицата на хората.

Вярваш ли, че качествените блогове променят средата, в която живеем, по някакъв начин?

Абсолютно. Смятам, че добрата идея е заразна, още повече когато е поднесена с вкус.

За какво не би писала никога? А винаги?

Не бих писала за политика, тази тема ме отдалечава от душевния ми покой, но никога не казвай "никога".

Винаги бих писала за красивите неща –  вкусна храна, хубаво вино, готино място, пътешествие, все неща, които предизвикват приятни емоции.