Лица

Модният свят загуби дизайнера Албер Елбаз

По неофициална информация коронавирус е погубил израелският дизайнер

Модният свят загуби дизайнера Албер Елбаз

Париж, 2010г, Албер Елбаз (в средата) по време на празнично откриване на модни витрини. Снимка: Stephanie Moisan

Тъжна вест в модният свят днес – на 59-годишна възраст почина роденият в Мароко, израелския дизайнер Албер Елбаз. Името му изгря след като започна да работи с марката Ив Сен Лоран, а в продължение на 14 години до 2015 г. той беше начело на модна къща Lanvin. Причината за смъртта му все още не е официално потвърдена, има информация, че е боледувал от Covid-19.

"С голяма тъга научих за внезапната кончина на Албер. Той беше изключително топъл човек, много талантлив, с изключителна визия, чувството му за красота и съпричастност ще оставят незаличима следа", заяви в комюнике Йохан Руперт, президентът на групата за луксозни стоки "Ришмон". Руперт пише още:

“Загубих не само колега, но и обичан приятел… Винаги съм се впечатлявал от неговата интелигентност, чувствителност, щедрост и необуздано творчество. Той беше човек с изкючителна топлота и талант, както и своя собствена визия, усет за красота и емпатия, оставящи незализимо впечатление”

През пролетта на 2021 г. той се подготви за завръщане в модния бизнес след известна пауза и модният свят го очакваше с нетърпение и приветства неговото завръщане. Той винаги пропиваше работата си с такава радост и поставяше акцента върху това да накара хората да се чувстват специални, пише списание Vogue.

„Голяма привилегия беше да наблюдавам Албер в последното му начинание, докато работи, за да реализира мечтата си за„ умна мода, която я е грижа“, продължава Рупърт. „Неговата приобщаваща визия за модата накара жените да се чувстват красиви и удобни, като съчетава традиционното майсторство с технологията - изключително иновативни проекти, които се стремят да предефинират индустрията.“

 

Още една легенда в модата ни напусна