Лица

Специални почести за рождения ден на Катрин, принцесата на Уелс

Кралски рожден ден

Специални почести за рождения ден на Катрин, принцесата на Уелс

На 9 януари 2023 г Кейт Мидълтън навършва 41 г<br /> Снимка GettyImages

Навръх 41-вия си рожден ден, Катрин - принцесата на Уелс, ще бъде почетена със специална церемония само за нея и още три кралски особи. В 13:00 ч. лондонско време камбаните на Уестминстърското абатство ще бият в чест на рождения й ден. Традицията е запазена за най-старшите членове на кралското семейство, което означава, че само рождените дни на крал Чарлз III, кралицата Камила консорт, принц Уилям и принцеса Катрин се отбелязват по този начин.

Въпреки че празненствата по повод нейния рожден ден обикновено са частни, публичното биене на камбаните тази година е особено признание за жизненоважната роля на принцесата в кралското семейство.

Чарлз и Камила бяха първите, които честитиха рождения ден на Катрин в социалните мрежи.

„Пожелавам на принцесата на Уелс честит рожден ден!“, е съобщението в официалния им профил в Twitter в днес, като е споделена и нейна снимка как получава цветя от малко момиченце.

Днешният й рожден ден ще бъде отбелязан в тесен семеен кръг. Той е и първият й като принцеса на Уелс. 

Миналата година, на 40-ия рожден ден на Кейт Мидълтън, бяха публикувани 3 нови портрета на тогавашната херцогиня на Кеймбридж, направени от Паоло Роверси. Снимките показват Катрин в серия от зашеметяващи рокли на Сара Бъртън за Александър Маккуин - същият дизайнер, който създаде нейната сватбена рокля.

 

Не може да пропуснете и ефекта "Мидълтън", който омагьосва всеки...