Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

YVA: Музиката е споделяне

YVA: Музиката е споделяне

Снимки: Марияна Петрова/ mamuri photography; Локация: Generator; Грим: Марина Младенова

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Пътищата ни няколко пъти са се пресичали, предимно покрай фотосесии за списания. Познавах Ива като модел на Ivet Fashion. Нежна, фина и много крехка. Сега обаче я преоткривам наново. Чрез музиката й. Kрасива, истинска, идваща под акордите, които самата тя създава, хванала здраво китарата си в ръце. И цялото й излъчване се променя, когато го направи. Няма да ви описвам песните й, ще ги чуете сами много скоро, а аз знам, че ще съм сред първите, които ще си купят албума й. Първият.

Поводът да се видим, е видеоклипът към втория ти сингъл. Разкажи ми за него.

Видеото е снимано в началото на лятото, като планът беше да бъде реализирано в Рим, но режисьорът Симоне Фалчета не можеше да се освободи, имаше спешна работа. Аз трябваше да реагирам своевременно и затова се разделих с полета от Рим за София и хванах влака за Милано. Екшънът беше голям, но мисля, че си заслужаваше. Милано е родният град на Симоне, така че всичко логистично се случи много по-добре.

На кого беше идеята да работите заедно?

Доста естествено се получава между нас. Той е истински артист и имаме щастието да сме близки от години. Да не говорим, че той даде силен тласък на желанието ми да правя музика в самото начало, така че връзката ни е отвъд визуализациите и отвъд това да бъде просто красиво. Радвам се, че той продължава да работи с мен и развива и себе си по този начин, защото това е един от първите му проекти като режисьор. Той се занимава основно с фотография.

Между нас има симбиоза, а в музиката, както във всяко нещо, което правя, търся съмишленици. Хора, които са близо до моите възгледи. Той е такъв човек.

Трудно ли се намират?

Да, не е много лесно. Но когато ги намеря, не ми трябва нищо друго. Това му е хубавото, че те също искат да са при теб. Работи двустранно.

Аутфит: топ, панталон и боти H&M, палто и гривни личен архив на Ива, като гривните са vintage от баба й

Ако бях филм, щях да бъда „Полунощ в Париж“. Ако бях книга, щях да бъда „Романът на Зелда Фицджералд“. Ако бях песен, щях да бъда „A little party never killed nobody“. Може би защото ми е по-лесно да се търся в книгите, филмите и музиката. Обожавам да слушам любимите си изпълнители на живо. Дотолкова, че съм готова сама да отида до някой европейски град. Така ут...