Любов и други бедствия

Синди Крофорд и Ричард Гиър – разказана любов

През 1993 г. сп. People ги обявява за най-секси двойката в света.

Преди няколко вечери си говорихме с едно от момичетата за известните любовни двойки и как някои от тях са се превърнали в мит, как хората ги помнят с десетилетия, независимо че връзката може да е продължила кратко. Аз се колебаех дали да разкажа за такава двойка, има ли смисъл да се разказва нещо, което е започнало и приключило? На кого би била интересна такава любов... Но всъщност от самото начало си знаех, че искам да разказвам и такива истории. Защото любовта е любов и, докато трае, разбира се, че си заслужава!

Може изобщо да не знаете кой е съпругът на Синди Крофорд от 20 години или коя е настоящата съпруга на Ричард Гиър, но със сигурност ще се сетите за онази снимка на двамата на червения килим на Оскарите, където тя е с тясна червена рокля с дълбоко деколте, а той е до нея в смокинг. Годината е 1991-а, а това е първата им публична поява като двойка. Хората полудяват моментално, фотографите буквално спират да снимат други звезди.

През 1993 г. сп. People ги обявява за най-секси двойката в света.

Двамата се срещат през 1987 г. чрез общ познат на барбекю, организирано за Елтън Джон. По това време тя е на 21, а той на 38. Ричард Гиър вече е голяма холивудска звезда, а за трите години, в които е в Ню Йорк, Синди има „на колана си” вече 200 корици на списания, така че гледа уверено към върха на супермоделите.

В началото двамата са много влюбени, но разликата във възрастта им не е малка и то точно в един момент, в който тя е току що е излязла от тийнейджърството и е открила големия град, а той пък се насочва към по-спокойните води на средната възраст. Допълнително, успехът й е експлозивен, а това не е съвсем лесно за поемане от едно момиче от средния Запад. Започват връзката много уверено, той се стреми да удовлетвори всичките й желания, но много скоро се появяват и пропуквания.

Тя, като всяко младо момиче, което е гледало много филми, мечтае за огромна, приказна сватба, шаферки, рокля, прием, фотографи и постоянно го пита дали ще се оженят. Той пък не предлага нищо от това, а просто се съгласява спонтанно и една вечер й казва „Ами добре, отиваме в Лас Вегас”. Така двамата се женят в малък параклис в Лас Вегас с пръстени от алуминиево фолио.

„Бях в костюм на Армани, но не бях мечтала за това. Дори не си бях направила косата. Имах пръстен от алуминиево фолио, толкова last minute беше всичко”

После кариерите са това, което се случва между тях. Постоянно са разделени, не прекарват почти никакво време заедно, на практика нямат общ живот. Нейните детинщини са всеизвестни, години след това Ричард Гиър казва, че все едно е имал дете за отглеждане, не съпруга. Тя самата също винаги казва, че той е бил много търпелив, но тя е била много


незряла.

„Нямаше никакъв баланс на властта между нас и вината беше моя, защото му я дадох цялата. Бях само на 23 години и мислех, че съм възрастен човек, само защото имах успех и пари. Той беше в друга фаза от живота си изобщо.”

По това време още няма социални мрежи и звездите имат доста повече личен живот. Слуховете за лош развой на тяхната връзка обаче се понасят и през 1994 г. им се налага да дават публични обяснения в Times, което им струва 30 000 долара.  


”Оженихме се, защото се обичаме и решихме да прекараме живота си заедно. Ние сме хетеросексуални и моногамни и приемаме обета си един към друг много сериозно. Няма и никога не е имало предбрачен договор между нас. Слуховете за развод са фалшиви. Няма план и никога не е имало план за развод. Оставаме си все така женени. С нетърпение чакаме да имаме деца.”

Развеждат се през 1995 г. Днес, когато питат Синди какво е научила от тази връзка, тя казва:

„Научих много от Ричард. Научих се как да бъда известна. Но няма един единствен урок. Много от личните неща, които научих от този брак, бяха за мен.”