Любов и други бедствия

Джон Траволта и Кели Престън – любов на екрана и извън него

Двамата се срещат още през 1988 г.

Джон Траволта и Кели Престън – любов на екрана и извън него

Джон Траволта съобщи в Инстаграм за смъртта на съпругата си Кели Престън в годината, в която двамата щяха да отбележат 29-ата годишнина от сватбата си. Звездната двойка е една от малкото в Холивуд, която успява да запази любовта си и преживява най-голямата трагедия за двама родители – загубата на дете.  

Двамата се запознават на снимачната площадка на филма „Експертите“ през 1988 г. Тогава двамата са принудени да танцуват заедно. По-късно Кели споделя, че за нея това е било любов от пръв поглед, макар и към този момент да е била омъжена за актьора Кевин Гейдж, с когото също си партнирала във филм. „Не бях щастливо омъжена“, споделя актрисата в телевизионно интервю през 2018 г. „Наистина бях с грешния човек.

В Траволта обаче открива правилния човек. След развода с Гейдж тя за кратко излиза с Джордж Клуни, а Чарли Шийн дори й прави предложение за брак. Но в крайна сметка тя избира Джон. В новогодишната нощ на 1991 г. той пада на едно коляно в ресторант в Швейцария и й предлага брак с шесткаратов диамантен пръстен. На 5 септември същата година двамата се женят на романтична неофициална церемония в Париж, когато Кели е бременна във втория месец с първото им дете – Джет. По-късно организират втора сватба на усамотен плаж във Флорида.

Джон Траволта и Кели Престън – любов на екрана и извън него

Има още...


През 2000 г. двойката приветства единствената си дъщеря – Ела, която наскоро реши да тръгне по стъпките на родителите си и да стане актриса. Миналата година тя се снима във филма „Отровната роза“ заедно с баща си и Морган Фрийман.

Независимо от успешните си кариери, децата и натовареното ежедневие, Джон и Кели винаги намират време за себе си. Траволта я изненадва по време на снимки, а техни колеги споделят, че често ги виждали да танцуват заедно. През 2009 г. семейството заминава на почивка на Бахамите, където 16-годишният им син Джет получава епилептичен припадък в банята и умира. Трагедията бележи целия им съвместен живот, но успяват да преминат заедно през нея.

2 години по-късно на бял свят идва третото им дете – Бенджамин, а с него семейството си връща и вярата в живота. „Със сигурност малкият Бен е прекрасен вид лепило за нас, което да ни сплоти след ужасната загуба“, споделя Траволта в Good Morning, America.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

summer lovin

Публикация, споделена от Kelly Preston (@therealkellypreston) на

 

През 2018 г. се събират отново на големия екран във филма „Готи“, където Джон играе известния мафиот Джон Готи, а Кели е негова съпруга и на снимачната площадка. В свои публични изявления покрай лентата двамата разказват, че са неразделни, те разкриват и каква е тайната на успешния им брак: „Отделихме време да се опознаем. Бракът не се случва от само себе си. Трябва да продължиш да създаваш любов!“.

Последната публикация на актрисата в Инстаграм е посветена на Джон Траволта: "Честит Ден на бащата на най-добрия, когото познавам. Обичаме те!“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Father’s Day to the best one I know, we love you

Публикация, споделена от Kelly Preston (@therealkellypreston) на

 

Коко Шанел и Артър Кейпъл: любов без (щастлив) край