Любов и други бедствия

Как да визуализираме мечтите си?

Една от техниките в Закона на привличането ни идва на помощ

Как да визуализираме мечтите си?

Едно дълго и скучно лято, прекарано в града – между 6 и 7 клас нямаше какво толкова да правя, че хванах един кадастрон, цялата си колекция от Cosmopolitan и Glamour, лепило, ножица и няколко от онези химикалки с брокат, които всички имахме. И започнах да подреждам изрезките, които ми грабваха окото – подреждах някаква не съвсем осъзната мечта за живота си. Тогава Законът на привличането* все още не беше популярен, не знаех, че мога да "изманифестирам" мечтите си... Но ще ми повярвате ли, ако ви кажа, че всички места от този колаж, съм посетила? Дубровник, Милано... всичките.  

Напълно ви разбирам, ако смятате, че тези неща с визуализацията и енергиите са пълна измишльотина. Никой не ви дава 100% гаранция, че ще получите всичко, което си пожелаете – няма как. Но аз ви гарантирам 100% две неща: първо, след едно такова "упражнение" ще имате по-ясна представа за целите си и посоката, в които ви се иска да вървите, и второ – моментално ще повдигнете настроението си. И така: как да си направите vision board или табло за визуализация?

По старомодния начин

Ако не ви е жал за няколко съсипани списания, колажът е страхотен начин: 1) да запълните време, когато ви е скучно; 2) да релаксирате (защото умът се съсредоточава върху нещо приятно); 3) да създадете нова декорация за някоя от голите стени в дневната. 

Няма правила при създаването на такъв колаж, освен да отразява искрените ви желания. Къде се виждате след 5 години? А след 10? Как се надявате да се развие животът ви? Всички тези въпроси сами по себе си са важни, дори и да не вярвате на "ню ейдж измишльотини". 

Изберете тези снимки, които наистина ви "говорят". Колажът ви трябва да отразява вас. Ако наистина планирате да го окачите на някоя стена в дома си, можете да го превърнете в истинско произведение на изкуството – да изберете цветова гама, която хармонира с обзавеждането ви, или да проявите артистичност и да нарисувате своеобразни рамки към изрезките, цветя, звездички – каквото ви идва отвътре. 

Важен момент от процеса е да си представите усещането от това мечтите ви да се сбъднат. Визуализацията само помага да достигнем чувството, което искаме да изпитваме. Когато гледате своето табло, потопете се в усещането, което пробужда всяко изображение. 

Дигитално

Има причина Pinterest да е една от любимите платформи на много жени. Ако сте визуално ориентирани и ви харесва лекотата, с която можете да създавате и редактирате таблата в сайта, то Pinterest е идеалният избор. Таблото ви може да бъде private и само вие да виждате какво има в него, или да го споделите, за да се вдъхновяват последователите ви

Моето табло в Pinterest се казва Life goals и е изненадващо да видя, че приоритетите ми не са се променили драстично, откакто бях на 13. Все още искам да пътувам, да имам силни приятелства, уютен дом и семейство. Това е още една страхотна страна на таблото за визуализация – ако го направите днес, след няколко години ще можете да видите какво се е променило.

Любимият ми цитат, който сякаш съществува за такива поводи, е: "Твоят живот е твоята история. Пиши я добре, редактирай я често". И като повечето цитати, които циркулират в мрежата, не е ясно на кого е, но винаги успява да ме вдъхнови и да ми напомни, че никога не е късно да редактираме историята си.  

* Законът за привличането гласи, че всяко положително или отрицателно събитие, което ни се случва, всъщност е привлечено от самите нас.