Любов и други бедствия

Милион и едно желания

Наистина ли вярваме, че след като часовникът удари полунощ на 31 декември, животът ни изведнъж ще се промени, ще се отърси от цялата лоша карма на високосната година и звездите рязко ще се пренаредят, за да ни паснат на щастливата развръзка?

Милион и едно желания

2016 си тръгна! Та даааа, салют и хип-хип ура! Дотук добре. А сега накъде?! Наистина ли вярваме, че след като часовникът удари полунощ на 31 декември, животът ни изведнъж ще се промени, ще се отърси от цялата лоша карма на високосната година и звездите рязко ще се пренаредят, за да ни паснат на щастливата развръзка? Дами и господа, мисля, че няма да изненадам никого, ако изкажа опасенията си, че вселената не функционира така! Тя е арогантна и егоистична гад, която се движи по точно определена траектория. Хич не й дреме коя е отправната точка, която по-голямата част от човечеството си е избрало за отчитане на една обиколка на Земята около Слънцето.

Да не говорим, че дори на тази планета не можем да постигнем консенсус и почти 1/3 от целокупното население смята, че Нова година настъпва по друго време. Не е крайно лошо. Нещо като втори шанс. Ако на 1 януари си се зарекъл да спортуваш повече и да отслабнеш, но си си останал само с купуването на карта за фитнес, след това през март може да се възползваш от китайската Нова година и да си го пожелаеш пак. Както е казал класикът: Nice, а?! [[quote:0]] По природа аз съм една безкрайно НЕромантична и твърде прагматична душа. Предлагам ви нещо друго. Вместо с блясък в очите и взор, отправен в бъдещето, да треснете вратата под носа на 2016, да се обърнете назад и да си спомните какво научихте. Принципно не чакам 31 декември, за да го направя. Имам навика всяка вечер, преди да заспя, да си давам отговори на точно един въпрос: Какво научих днес и как мога да го използвам?

Който дава идеите, той започва първи, така че сега е мой ред.

Какво научих тази година:

- Обстоятелствата са такива, каквито са, но това, какво ще правиш с тях, зависи основно от теб. О, да, не се заблуждавайте! Животът зависи много повече от нас, отколкото си мислите. Не, не се успокоявайте, че звездите ви го говорят. Ретроградният Меркурий е просто оправдание. Политиците и ситуацията в България - също. Точка. Ужасно, но факт. Вие сте тези, които контролирате какво ще се случва с вас. През повечето време…

- Толкова сме концентрирани в това да подсигурим бъдещето на децата си, че сме изнервени до степен, в която почваме да им крещим всеки път когато искат нашето внимание и ни разсейват (от важната и отговорна задача да им подсигурим щастлив живот). Дали пък не грешим?

- Понякога решението на всички проблеми се крие в чаша вино и истински приятел. От тези другарчета, които са с теб във всичко. В цялото многообразие на характера ти, т.е. не само когато си на кеф. В цялата крива на успехите ти. Дори и в най-ниската точка. В най-високата може всеки. На думи е лесно. На практика, тези хора са най-ценни и най-трудно откриваеми. Благодаря на съдбата, че ги имам в живота си. Разбираш го тогава, когато се влачиш по корем в калта, облян в сълзи и безнадеждност.

- Хората не са телепати. Безспорен факт, който ежедневно пренебрегваме. Кажи си, бе! Кажи си къде те "стяга чепикът". Може пък по-лесно да се разберете.

- Усмивката и доброто отношение правят живота ни по-лесен. Правете го по-често. Не, не е лицемерно да бъдеш любезен. И не, не е естествено да бъдеш груб. Просто не е задължително да си показваш особеностите на характера на всеки непознат.

- Смехът трябва да е начин на живот, а не просто проява на моментно настроение.

- Самотните пътувания са повод да се замислиш, че дори и най-страхотното място на света не означава нищо, ако няма с кого да споделиш емоцията. [[more]] - Опитите да се запали огън без запалка или кибрит някъде в планината в условия на обилен снеговалеж водят до смирение и сериозни размисли за природата и мястото на хората. Човечеството може да е постигнало и открило много неща, но е загубило корените си. Прекарайте един ден на открито през зимата и се опитайте да си направите заслон. Ако ви е за първи път, най-вероятно ще стигнете до усещането, че сте жалки, малки и нищожни. Действа отрезвяващо.

- Да не се отрича нищо, преди да се разбере за какво става въпрос. Беше ми много интересно да наблюдавам истерията покрай Pokémon GO. Половината народонаселение се юрнаха като овце по улиците с телефоните. Другата половина групира стадо, което да блее срещу първата формация и да ги нарича идиоти. Около две седмици обикалях с децата вечерно време. Беше много забавно. После ни писна. Всяко чудо за три дни. В живота обаче има много по-важни неща от някаква игра. Не ги заклеймявайте само защото са ви непознати.

- От всяка ситуация и от всеки човек има какво да се научи. От някои научаваме какво да правим, от други - какво да не правим.

Автор: Румяна Босева

Руми се определя като човек, на когото светът му е интересен. Обича да се вглежда в малките неща и моменти, защото това прави живота й пъстър и щастлив. Завършила е финанси и именно в тази сфера се е реализирала. Повечето хора обаче смятат, че се занимава с дизайн. По тази причина отскоро учи дизайн, което искрено я радва и забавлява. Майка е на две дъщери. Обича да снима и да използва ръцете си, за да създава неща. Обича смислените хора и смислените неща. Празноглавието я дразни до болка. Харесва да експериментира. С вкусове, изживявания, творчество... с всичко. Повече от Руми можете да откриете в блога й Something.