Любов и други бедствия

Писмо до Дядо Коледа

За всички пораснали момичета, които все още имат вяра в Дядо Коледа.

Писмо до Дядо Коледа

Скъпи Дядо Коледа,

Вече съм пораснало момиче, но за моя радост успях да съхраня вярата си. Вярата си в теб, в живота, във вселената, съдбата, любовта или приятелството.

И въпреки че неведнъж съм чувала фразата „Пожелай си нещо наум и не го казвай на никого, за да се сбъдне”, тази година съм решила да изпробвам един малко по-различен подход. Ще споделя всичките си желания, с надеждата те наистина да бъдат чути и осъществени.

Много мислих какво наистина искам да си пожелая и колкото и банално да звучи, на първо място в съзнанието ми винаги се появява здраве. Не само за мен, а и за всички хора, които обичам и ценя. Защото определено вярвам, че здравето е най-голямото богатство, което можем да притежаваме.

Второто ми желание отново е много простичко и далеч от материалното. Не мога да кажа, че не съм срещала любовта, но съм сигурна, че не съм срещнала сродната си душа, която искрено се надявам да съществува. Затова ми се иска да намеря човек, с когото ще споделяме любов, по-голяма от нуждата да сме заедно.

Ще си пожелая и още едно последно нещо – промяна. И под промяна имам предвид единствено и само личното самоусъвършенстване. Да преодолееш страховете си, да се опиташ да превърнеш недостатъците си в предимства, да вярваш в себе си точно толкова, колкото и другите вярват в теб. И съм наясно, че за да са се сбъдне това желание, много повече работа ще имам аз, отколкото ти, вселената или съдбата...

За всички останали пораснали момичета, които все още имат вяра и желания като мен, адресът на Дядо Коледа е:

Santa Claus’ Main Post Office

Santa’s Workshop Village

Tähtikuja 1, Rovaniemi

96930 ARCTIC CIRCLE