Любов и други бедствия

Причини за развод, на които няма да повярвате

Бракоразводни адвокати споделят случаите, които са изумили дори тях.

Причини за развод, на които няма да повярвате

За какво си говорят девет адвоката по семейно право, когато се съберат на едно място? За най-куриозните случаи в практиката си, разбира се! Мястото, което ги събира, е виртуално, но историите им са съвсем реални.

Анонимно адвокатите разказват за най-абсурдните причини за развод, с които са се сблъсквали. Прегледайте ги, някои от тях са поучителни, други - просто забавни. Или нелепи, в което също има елемент на поука

Адвокат 1: Съпругата поиска развод по вина на съпруга с обвинението, че той постоянно разхожда тяхното куче, докато тя е на работа, за да може кучето да го предпочита и да се радва повече на него, вместо на нея след дългия работен ден.

Адвокат 2: Една клиентка се разведе със съпруга си, защото е спрял да я води на кино. Друга си беше позволила да провери телефона на съпруга си и открила, че докато тя е била на бизнес пътуване, той си е поръчал мъжки ескорт. Имал съм някои клиенти учители (всичките бяха жени), над 40-годишни, които се развеждаха заради връзка или изневяра със свой ученик. 

Адвокат 3: Той не ѝ е помогнал да окачи завесата за душа. Понякога това може да бъде капката, която прелива чашата. 

Адвокат 4: Инсталирането на нова low-flow (която отпуска много малко вода за измиване) тоалетна вкъщи и промяната в атмосферата на дома. Това беше причината за развод.

Адвокат 5: Един клиент попълни документите за развод веднага след като загуби голяма сума на залагания. Обичаше съпругата си, но беше сметнал, че така ще получи 50% от семейния имот, което ще стигне за този и за следващите няколко хазартни дълга, които ще направи. 


Адвокат 6: При един развод официалната причина на съпругата беше, че "на него му отнема твърде много време, за да разкаже история". В хода на процедурата стана ясно, че мъжът има поредна любовница, но основната причина така и не беше променена в документите. 

Адвокат 7: Веднъж дойдоха две двойки. Съпруг 1 и Съпруга 2 имаха връзка, както и Съпруга 1 и Съпруг 2. Техните искания за развод бяха едни и същи, попълнихме идентични документи и в един и същи ден съдията чу две еднакви обяснения и даде развод на двете семейства. Скоро след това те си размениха къщите, направиха две сватби и заживяха почти постарому.

Адвокат 8: Този човек пожела да се разведе със съпругата си, защото го злепоставяла на голф игрището. Не вярвахме, че това е истинската причина, но тя потвърди, че постоянно притиска семейството да прекарва уикендите в игра на голф и това е единственото място, на което той си позволява да крещи, да я обижда и да правя груби коментари. 

Адвокат 9: Разводът беше по желание на съпругата. Искаше да се отдаде на мечтата си да изучава прилепи и пещери, а партньорът ѝ нямаше интерес и познания по темата. Той беше започнал да чете специализирана литература и искаше да подкрепи съпругата си, но тя намираше, че прави всичко това насила и че в действителност темата не го интересува. 

42 въпроса относно любимия, чиито отговори трябва да са ясни преди брака