Любов и други бедствия

Саша Барън Коен и Айла Фишър – когато комедията срещне любовта

20+ години и три деца по-късно

Всички познаваме Саша Барън Коен от героя му Борат Маргарет Сагдиев, който по абсурден начин осмива някои черти на американския живот. С втората част на „Борат“ изгря звездата и на Мария Бакалова, а Саша Барън Коен пренесе сюжета на ново ниво – дълбока политическа сатира. Актьорът толкова се е слял с героя си, че може би ни е малко трудно да си го представим извън образа. Личният му живот е в пълен контраст както с филмите му, така и със средата на Холивуд като цяло – той и съпругата му, комедийната актриса Айла Фишър, са сред звездните двойки с най-дълги връзки. Вече повече от 20 години двамата внасят романтика в комедията и смях в любовта! 

Чаровната Айла Фишър пресъздава главната героиня  на един от любимите ни чиклит филми – „Тайните на Беки Б.“. Тя притежава фино чувство за хумор и завидна самоирония, сходни с тези на нейния съпруг, а сред популярните й проекти са още „Великият Гетсби“, „Зрителна измама“ и „Ловци на шаферки“ – три съвършено различни заглавия в жанров аспект, с които Фишър доказва, че няма роля, която да й се опре. Коен пък е създал своя комедийна ниша, като героите му от „Диктаторът“ и „Али Джи в парламента“ страшно приличат на Борат.  

15 години след началото на връзката им двамата се снимат и в общ филм, където Саша играе човек от малко английско рибарско селце, търсещ отдавна изгубения си брат. The Brothers Grimsby е по сценарий на Коен и излиза през 2016 г.

Айла споделя пред Indie London, че именно съпругът й я е насърчил да се захване с комедията. „Явявах се на прослушвания за драматични роли, но нямах никакъв успех“. Но успехът и смехът изглежда вървят ръка за ръка в съвместния им живот. Коен и Фишър постигат онова, което за мнозина е невъзможен идеал – да бъдат еднакво успешни както в личен, така и в професионален план. Kаква е тайната им?

Двамата се запознават на парти през 2001 г. в родината на Фишър, Австралия – по-специално в Сидни. "Тя беше изключително забавна", разказва Коен, който пък е британец, пред "Ню Йорк Таймс" през октомври миналата година. "Бяхме на едно много претенциозно парти и ни свърза това, че вземахме думата от другите хора на партито. Веднага разбрах, че тя е моят човек“.

Продължава на следващата страница... 


Това била истинска любов от пръв поглед – двамата си паснали веднага, но им отнело седмици, преди да се видят отново – все пак тогава живеели на различни континенти. Три години по-късно те обявяват годежа си, който трае необичайно дълго – двойката се жени чак през 2010 г. Причината е, че Айла Фишър сменя религията си заради Саша, който е евреин. В интервю за Evening Standard тя споделя: „Определено ще имам еврейска сватба, само за да бъда със Саша. Бих направила всичко, дори да приема всяка религия, за да сключа брак с него. "

По-късно тя разказва повече своето решение да приеме юдаизма. „Обичам фокуса върху семейството, храната и смеха. Знаете ли, не успях да отида в университет, защото работя като актриса от дете. Така че за мен изучаването на теология беше вълнуващо. Обичам юдаизма “, казва тя пред The Express.

След 6-годишен годеж, двойката се жени на тайна и много малка церемония в Париж. „Присъстваха само шестима гости и за да пазим папараците и камерите далеч, накарах баща ми да се преструва на известен готвач, празнуващ 70-ия си рожден ден“, разказва Коен пред „Ню Йорк Таймс“.

Преди това Айла обяснява пред Allure, че не иска голяма сватба – „За мен беше много важно да имаме красив ритуал, споделен със семейството и приятелите ни. И когато сте в полезрението на обществеността, наистина е трудно да да запазите събитието лично за вас и да го направите, без да е наистина видимо“.

Днес двойката има три деца, като първото се ражда още през 2007 г. Момичето се казва Олив, но детайлите около раждането й са пазят в тайна и до днес. През 2011 г. пък се ражда втората им дъщеря, Елула, което на иврит значи „Август“. Името й се пазеше в тайна месеци наред, а информацията за бременността никога не е била оповестявана публично – ставаше ясно чак когато Айла се появи на светско събитие с коремче. През 2015 г. се ражда и синът им Монтгомъри.

Айла споделя пред Us Weekly:Майчинството е любимата ми тема, но никога не говоря за нея публично. Колкото и да обичам това, което правя, колкото и да съм толкова щастлива, че имам такива възможности, моята отговорност е към семейството ми".

Продължава на следващата страница... 


Именно дискретността е разковничето за техния успешен брак. Дълги години те разделяха времето си между Лондон и Лос Анджелис, а тази година обявиха, че се местят да живеят в родното място на Фишър – Сидни. И двамата споделят в интервюта, че успяват да останат инкогнито през повечето време, което съвсем не ни изненадва, предвид невероятните умения на Коен да се преобразява. Той обикновено остава в образ и за повечето интервюта, като разкрива, че понякога влиза в роли  и у дома. Фишър призна, че някои от тях наистина обърквали децата им. „Определено бракът ни не е скучен, но не е и съвсем нормален. Знаете ли, с него често водим сюреалистични разговори като тези от филма „Борат“, разкрива Айла.

В един от редките случаи, в които актрисата говори за личния си живот, тя разкрива колко е щастлива в брака си. „Изборът да бъдем заедно всеки ден е невероятно романтичен. Обичам брака. Мисля, че това е прекрасна институция и това е най-важното решение, което вземате “, заявява тя пред австралийския Sunday Telegraph. „Животът е изпълнен с върхове и падения и имате най-добрия приятел, който да ги сподели с вас. Невероятно е. Да имаш добър партньор е като да спечелиш от лотарията."

 

Скарлет Йохансон и Колин Джост – когато щастието обича тишината