Любов и други бедствия

"Сексът и градът": Много бял, малко гей

Ако сериалът се снимаше днес, щеше да бъде различен

"Сексът и градът": Много бял, малко гей

Снимка: People

Какво му липсва на "Сексът и градът"? Нови сезони, нашата младост - ще кажете и ще бъдете прави, но самата Сара Джесика Паркър има с какво да допълни този списък. Според нея в сериала липсват цветнокожи хора, задълбочени разговори и представители на ЛГБТ общността. Част от тези обвинения вече са звучали в публичното пространство, но досега не бяха легитимирани от някой, толкова важен като актрисата, изиграла Кари Брадшоу. Впрочем, същите критики се чуват и по отношение за "Приятели", с малката разлика, че там бившата съпруга на Рос имаше връзка с друга жена.

Йю Йорк е мултикултурен град и е буквално невъзможно толкова много сезони, респективно години, в животите на главните героини така категорично да преобладават белите хора. За нас е ОК, но за местните е нелепо. Сара Джесика Паркър е истинска нюйоркчанка не само в сериала, но и в живота, затова лесно може да си представи каква би била нейната Кари Брадшоу в наши дни. Споделя го в интервю за Metro.

"Този град е различен. Промени се изключително много в политически, икономически и социален план и аз действително мисля, че "Сексът и градът" би бил различно шоу сега." 

"Кари Брадшоу беше продукт на нейното собствено поколение и размислите ѝ за сексуалните политики и интимността могат да говорят за това, какви времена бяха", казва Сара Джесика Паркър и допълва, че с радост днес би чела рубриката на Кари, защото със сигурност има много какво да се пише и говори. 

53-годишната актриса e категорична, че нейното журналистическо алтерего би се хвърлило със страст и отдаденост в кампанията #MeToo, защото промяната идва и Кари със сигурност би искала да бъде част от тази промяна. 

"Нямаше тъмнокожи жени, няма и нито един сериозен разговор по въпроса за ЛГБТ хората", прави равносметка Сара Джесика Паркър и на нас започва сериозно да ни се иска да хвърлим едно око на този хипотетичен нов "Сексът и градът"...