Любов и други бедствия

Ванеса Паради и Джони Деп - една от мистериозните двойки на Холивуд

Ванеса и Джони се превръщат в бохо-шик двойката на века.

Ванеса Паради и Джони Деп - една от мистериозните двойки на Холивуд

Днес Джони Деп се спряга в едно изречение само в копманията на бившата си съпруга, Амбър Хърд, но имаше и други времена. Когато беше заедно с Ванеса Паради, заедно те бяха една от най-епичните, сексапилните, но и най-мистериозните двойки в Холивуд.

Когато Никълъс Кейдж му предлага да го запознае с агента си, Джони Деп едва ли си е представял, че щe стане актьор и ще натрупа милиони долари богатство. Едва ли си е представял и това, че 20-ина години по-късно ще профука сериозна част от него в усилия да изчисти името си след като влиза в новините като домашен насилник заради бившата си съпруга - Амбър Хърд. Сигурно никога не е вярвал и че ще бъде отхвърлен от филмовата индустрия и ще трябва наново да се доказва, най-вече като човек. 

Засега изглежда, неприятностите на актьора са в миналото и ще можем да го гледаме по екраните по-скоро отколкото предполагаме.

Джони и Ванеса се срещат през 1998 г. в Париж, докато той снима „Деветата врата” на Полански. И двамата са вече световноизвестни. Тя е изпяла „Joe le taxi” и е била гадже на Лени Кравиц, а той е холивудско клише – лошото секси момче, плуващо в бурните води на море от дрога, алкохол и жени, сред които Уинона Райдър и Кейт Мос.

Но една вечер всичко се преобръща – така, както само любовта може да го направи.

Срещата им е в лобито на ресторанта на Hotel Costes, където Джони вижда един изящен гръб, а когато жената се обръща, той разбира, че тя е по-различна. По-късно, когато я питат дали веднага е разбрала, че той е Той, Ванеса Паради казва, че в тъмното не е видяла дори лицето му, но Джони вече е имал ефект върху нея.

„Ръкувахме се и усетих неговото присъствие навсякъде върху себе си.”

Добавя: „Особено в началото на връзката, когато всичко е физическо, страстно, ако нямате какво да си кажете повече от „много си хубава”, „страхотна си”, „невероятна си”, това няма да устои, няма да проработи. Това знаех веднага. Ние говорехме, говорехме за интересни неща и исках да продължа да говоря, не само да стоя и да го гледам. Не говорехме само за нас, а за всичко. Забавлявахме се. Това е тайната. Той е моят любовник и приятел.”

Година  по-късно се ражда дъщеря им Лили-Роуз Мелъди, а след още една и синът им Джон Кристофър „Джак”. Бурното море се е успокоило, лошото момче е щастлив обвързан мъж. Ванеса е тази, която настоява той да се концентрира върху играта си, да спре да пие и пуши, да започне да тренира и да се храни здравословно. Появата на децата поставя живота им в съвсем друга перспектива и тя изисква от него най-сетне да порасне.

Нещата се развиват толкова добре за тях, че никога не пожелават да сключат брак, за да не се развали нещо. После идва ролята на Джак Спароу, а след нея и суперлуксозният им живот между Париж, Южна Франция, Ел Ей, частен остров в океана, палат във Венеция...


Ванеса и Джони се превръщат в бохо-шик двойката на века! Той, магнетичният циганин, загубен, а после намерен, спасен от нея, нежната крехка красавица, истински хепиенд. Намалил е пиенето до любимите си „две чаши вино вечер, докато дечицата играят”, тя го подкрепя всячески и приказката продължава.

2007 г. сякаш е по-различна. Докато са в Лондон, дъщеря им се разболява тежко и семейството прекарва няколко безсънни нощи около леглото й. Когато Лили-Роуз е спасена, от благодарност към лекарите, сестрите и персонала Джони Деп си облича костюма на Джак Спароу и обикаля другите малки пациенти в отделението, за да им чете и да ги окуражава, а на следващата година дарява 1 милион паунда на болницата.

Какво точно се случва между двамата, знаят само те, но в последните две години от връзката им нещата не вървят. Могат да се прочетат много неща като например, че тя не е искала да се преместят в Щатите. Но от малкото неща, които са казали пред медиите, говорят най-вече за нуждата от пространство между тях. През 2010 г. Ванеса казва: „Мога да направя безкраен списък на всички неща, които уважавам в него.” А през 2022 г. в делото между 

„Разбираме, че за да продължи нашата връзка, трябва да си дадем пространство и самостоятелност и да си вярваме. Не всички хора имат късмета да си дават пространство и да си вярват.”

Тази идея устоява до снимките на „The Rum Diary” през 2010 г., където Джони Деп среща Амбър Хърд.

И започва една съвсем друга история.

 

Текст: Елена Миланова

Джони Деп и Амбър Хърд - холивудска приказка с елементи на насилие

Джони Деп и Амбър Хърд - холивудска приказка с елементи на насилие