Mish Mash Fest

5 години красота

Днес един ФБ спомен ме върна назад във времето и ми припомни едно от най-вълнуващите събития в живота. На тази дата преди 5 години сме направили първия Mish Mash Fest!

Днес един ФБ спомен ме върна назад във времето и ми припомни едно от най-вълнуващите събития в живота. На тази дата преди 5 години сме направили първия Mish Mash Fest! Истината е, че първото издание беше 2 седмици по-рано, но в неделя се събудихме със силен дъжд и отложихме втория ден за края на юли. Мястото отново беше гостоприемната градина на One More Кино, сега известно като Kino Cabana, където Филип Григоров и целият екип на заведението бяха истинска подкрепа за три развълнувани момичета, които поставиха началото на своя градски фест.

И до днес помним имената на първите ни участници, хората, които ни се довериха, без да знаят дали и как ще се справим с организацията, и най-важното – ще успеем ли доведем клиенти... Повечето от тях продължават да ни се доверяват и досега. Но имаше и по-притеснени от тях. Целият „огромен“ екип на Mish Mash Fest, състоящ се от Косара, Кристина и мен, беше под сериозно напрежение, но когато цветните и усмихнати хора започнаха да пълнят всеки свободен сантиметър в пространството на One More Кино, нещата бързо се наместиха.

И така, от първото издание на феста, който нарекохме с това шарено и вкусно име, минаха 5 години и повече от 30 издания. През нашите събития минаха повече от 200 български творци, които ние представихме на страниците на сайта "Момичетата от града", и десетки хиляди посетители. Били сме на емблематични софийски локации като Червената къща, Съюза на архитектите, градинката зад Националната библиотека, Ларгото, Малкото НДК... Имаше творчески работилници, стенд ъп комедианти, певци и актьори, DJ-и, рисуване и музика за деца, благотворителни щандове, акции, фотографски кътове, гримьорски столове и какво ли още не.

Имаше и „сладки“ фестове, когато малкото НДК се превръщаше в една огромна сладкарница. Имаше и моменти, в които в последния момент се оказваше, че няма нищо за ядене и 4 приятелки правехме сандвичи вкъщи, за да нахраним участниците и посетителите. Имаше и токови удари, откраднати документи, забравени хладилници, спорове за плейлистите, много тревоги и смях. Семейно ни подкрепиха Мишо, братът на Косара, и Николай, моят братовчед. Когато започнахме да правим и големите фестове на открито, получихме голяма приятелска подкрепа от „24-7“ – Калоян Лалев и Захари Бушев, на които разчитаме и до днес. Благодарни сме и на всички наши фотографи – Мариана Петрова, Линда Александрийска, Станислав Димитров.

Имаше и приятели, имаше и врагове. Разбрахме, че дори когато си вършиш работата честно и почтено, дори когато се стараеш да си точен с всички, е невъзможно да не се намери поне един, на когото това да му е страшно неприятно – конкурент, съсед, случаен не/познат. Това обаче не ни спира да мислим позитивно и да градим отношения с хората, с които си струва. Едно е сигурно, в България има изобилие от талантливи хора и хора, търсещи красота. Всичко това е за тях, а Mish Mash Fest e истинският празник на таланта и добрия вкус.

А днес можете да пазарувате и на mishmashfest.com

 

6 шопинг находки от Mish Mash Fest за още по-слънчево лято