Mish Mash Fest

Над 50 български творци посрещат есента на Mish Mash Fest

На 10 и 11 септември на емблематичния Площад Славейков над 50 от най-добрите български творци, автори, дизайнери и занаятчии ще предложат на посетителите своите талантливи творения на есенна тематика.

С голямо издание на открито Mish Mash Fest ще отбележи идването на есента. На 10 и 11 септември на емблематичния Площад Славейков над 50 от най-добрите български творци, автори, дизайнери и занаятчии ще предложат на посетителите своите талантливи творения на есенна тематика. Събитието е част от Културния календар на Столична община и се провежда със съдействието на Пазари „Запад“.

Тази година изданията на Mish Mash Fest поставят акцент върху следните творчески направления: илюстрация, ювелирно изкуство, керамика, избрани произведения от които ще можем да видим на специална изложба до края на годината. В израз на подкрепа към фестивала и неговите участници феста ще посети и Председателят на СОС Георги Георгиев, който ще обсъди начините за взаимодействие между общината и най-голямата общност от творци на приложно изкуство.

За своите 7 години Mish Mash Fest има над 40 издания, в които сме дали изява на над 200 млади творци, разказвайки техните истории в сайта и списанието „Момичетата от града“, предоставяйки им възможност да се срещнат със своята публика. Фестът е гостувал в емблематични софийски емблематични градски пространства като:  Съюз на архитектите, Червената къща, НДК, Градинката зад Националната библиотека и мн. др. През последните две години Софийска община призна значимостта му за развитието на градската култура като го включи в Културния календар на София.

Настроението на участниците и гостите ще повдигнат и джаз формацията на Гергана Костадинова /вокал, клавишни/ и Ралица Тонева /саксофон/, както и момчетата от Free4All с тяхната смесица от латино джаз, фънк и суинг.