Mish Mash Fest

Най-хубавите цветарски магазини в София

Едно от любимите ми занимания е да купувам цветя. Харесвам всичко, свързано с този ритуал, от приближаването към витрината на магазина, до магическата способност на цветята да вдъхват живот на всичко, до което се докоснат. Всичко покрай тях грейва и се озарява, сякаш задвижено от невидима сила.  За съжаление в София няма много места, където можеш да откриеш наистина хубави цветя или хора, способни да творят прекрасни цветни композиции. 

Едно от любимите ми занимания е да купувам цветя. Харесвам всичко, свързано с този ритуал, от приближаването към витрината на магазина, до магическата способност на цветята да вдъхват живот на всичко, до което се докоснат. Всичко покрай тях грейва и се озарява, сякаш задвижено от невидима сила.  За съжаление в София няма много места, където можеш да откриеш наистина хубави цветя или хора, способни да творят прекрасни цветни композиции. Личният ми опит показва, че винаги нещо не е точно или се движи на ръба на приемливото. Затова човек не трябва да експериментира и да купува цветя от места, които не са предварително проверени лично или от приятел.
 
В навечерието на един от най-романтичните празници – Св. Валентин купуването на цветя обикновенно преминава границите и се превръща в истерия. Всичко това, в едно с желанието на търговците да капитализират колкото се може по-успешно отдалата им се възможност, поставя много рискове пред тези, които нямат предарителен план за действие.
В случай че все още нямате идея към кой цветарски магазин да се насочите ви предлагам нашите „топ пет” наистина изключителни бутика. 
 
1. „Deja Vu“ – малко кокетно магазинче на ул.Ул. Оборище 21 вход от ул.Сан Стефано. Тук всичко е малко, дребно и кокетно, дори и цветята, които се предлагат. Не се подлъгвайте от скромния му и непритенциозен вид. Тук всичко е възможно, стига да се доверите на собственичката му, която лично ще сътвори за вас идеалния букет. Най-невероятното тук е, че противно на логиката за 10лв. можете да получите наистина уникално произведение – повярвайте ми!
 
2. Бутик за цветя „Феите“ – ул. „Г.С.Раковски” 147. Не вярвам някой да не познава Феите. Тук винаги всичко е на ниво и човек няма как да сбърка, ако им се довери. Особено подходящи са за важни и значими случаи, но цените им съвсм не са за подценяване.
 
3. Цветарски магазин „Лилия” – бул. „Янко Сакъзов” 18. Невероятен магазин, предлагащ всичко от което бихте имали нужда. Работят бързо и с размах, но на изключително високи цени.
 
4. „L'amour des fleurs“ - ул. П.Евтимий 54. Невероятно кокетен магазин, предлагащ разнообразни и оригинални букети и цветя. 
 
5. LADY FLOWER (бивш БУКЕТ) - бул. Васил Левски 63. Един от любимите ми магазини, с едни от най-добрите цветя в София, съчетано с приветливо и бързо обслужване.