Mish Mash Fest

Пет идеи за детски занимания по празниците

С времето свикнах да забелязвам всички интересни и любопитни неща, които може да вдъхновят едно дете и започнах активно да занимавам с тях децата си.

Пет идеи за детски занимания по празниците

Винаги съм харесвала хората, които знаят как да увличат и занимават децата си със смислени дейности, които да ги развиват. Истината е, че това не е лесно и човек трябва предварително да е подготвен и зареден с идеи, които лесно да вдъхновяват и очароват децата.

Преди повече от година започнах да водя Криси в ателието на магазин „Импресия за деца“. Като човек, който не може да рисува и не се слави с изключителна сръчност, не знаех колко много възможности и идеи може да ти предложи подобно място. С времето свикнах да забелязвам всички интересни и любопитни неща, които може да вдъхновят едно дете и започнах активно да занимавам с тях децата си.

Тази Коледа си направих списък с интересни занимания, някои от които ще предложа на децата по време на ваканцията. Най-хубавото е, че тези вълнуващи възможности са подходящи за цялото семейство и ще повдигнат коледното настроение вкъщи.

Ето и моя списък с коледни забавления и занимания за деца:

1. Декориране на фигурки от дърво. Почти във всички магазини за художествени материали има подобни фигурки. Те са с различни размери и дизайн, което ни дава възможност за избор. Хубавото е, че могат да се декорират с всички акрилни бои, маркери, универсални контури (в Импресия има на фирмата Marabu) или да се преобразят с декупажна техника.

2. Шаблони за декориране на стъкло. Голямото разнообразие от шаблони, което се предлага по магазините, ще даде възможност на децата ви да развихрят фантазията си и да пренесат коледния дух в къщата ви. Не купувайте хартиените шаблони, които са залели пазара, защото са изключително неудобни за ползване и се съсипват след първия опит за декорация. Миналата година имах изключително неприятни моменти с тях. Оттогава ползвам само тези за многократна употреба

3. Комплекти за създаване на коледни фигурки за декорация. В тях има всички необходими (плаки, шаблони, боички, брокат и др.) средства за създаване на красиви коледни фигурки. Готовите фигури-картинки могат да бъдат поставяни на всички гладки повърхности в къщата, от хладилника да стъклото на прозореца.

4. Картонени комплекти за сглобяване на коледна украса. Най-често това са коледни дръвчета, изработени от подсилен картон, който лесно се сглобява и бързо се превръща в любима коледна украса за къщата. Тези комплекти се намират значително по-рядко, но мога да ви кажа две места, на които можете да откриете подобни – IKEA и Aromas House. На мен повече ми харесва коледната елхичка на Aromas House.

5. Джинджифилова къщичка. Вкъщи никога не сме правили такава къщичка за Коледа. Тези традиции не са популярни по нашите ширини, но това не пречи да ни харесват и вдъхновяват. Най-лесният начин да зарадвате децата е да закупите предварително подготвен комплект за джинджифилова къщичка. Някои от тях включват всичко необходимо: изпечени елементи за къщичка, както и средства за декорация като смес за роял айсинг, асорти бонбони, пош и накрайник за декориране, картонена основа, пълни инструкции и идеи за декориране. Подобни заготовки за джинджифилови къщички можете да откриете в IKEA (почти съм сигурна, че този комплект не включва айсинг и средства за декорация) и Aromas House (включва всичко необходимо за създаването на вълшебна джинджифилова къщичка).