Mish Mash Fest

Пет места с невероятно вкусни кроасани

Мммм..по обяд съвсем естественно минавам на вълна хранене. В търсене на бъз и лесен начин да задоволя нуждата си от храна, се сещам за любимите ми кроасани. Признавам, те са една от моите основни слабости – топли, хрупкави и маслени – страст! 

Мммм..по обяд съвсем естественно минавам на вълна хранене. В търсене на бъз и лесен начин да задоволя нуждата си от храна, се сещам за любимите ми кроасани.
 
Признавам, те са една от моите основни слабости – топли, хрупкави и маслени – страст! Макар и далеч от представите ми за здравословна и диетична закуска, оказва се, че кроасаните са задължителна  част от моето меню.
 
Сладки, солени или натурални – о, не - не е като да няма никакво значение за човек като мен с явен и почти фанатичен уклон към сладкото. В желанието си да открия перфектния кроасан съм обиколила не една и две пакарни и сладкарници. Предлагам ви моя списък, с помоща на който,  можете да се насладите на едни от най-вкусните кроасани в София.
 
Първите две локации са моите любими фаворити, които успяха да устоят на конкуренцията през последните няколко години. 
 
1. Сладкарница Caramel – ул. „“Черномен“ 5. Тук винаги, всичко е страхотно и много, ама много вкусно, особено кроасаните с бадемов крем
 
2. Сладкарница „Росиче“ – ул. „Неофит Рилски“ 26. Това е една от най-добрите сладкарници в София. Предлагат изключително голямо разнообразие от кроасани, като със сигурност си заслужава да обърнете специално внимание на кроасаните със синьо сирене и броколи, както и тези с сладък бадемов крем
 
3. Ma Baker – ул. „Скобелев“ 7. Хрупкави и приготвени на място предложения, подходящи за всеки вкус
 
4. „Млекарницата на Добрев“ – ул. „Оборище“ 21А. Уникалното тук е, че предлагат кроасани с течен шоколад  „Nutella“, към който имам силно пристрастие.
 
5. “Sofi French Bakery” – ул. “Раковски“ 161. Автентични френски кроасани, приготвени на място. Дори пише, че са с френско масло… 
 
С бадемов крем, с шоколад, със синьо сирене или броколи – вие решавате...