Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

В света на детските книжки с Пурко и Нике

В света на детските книжки с Пурко и Нике

Снимки: Марияна Петрова/ mamuri photography, личен архив

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Порция смях и добро настроение ще има на коледното издание на Mish Mash Fest! Това обещава издателство Пурко на всеки, който потъне в света на мумините, играе с плюшените играчки на Ана Ана или се хвърли в пиратска надпревара в откриване на съкровище.

На същия щанд ще може да срещнете за първи път и издателство НИКЕ. Те работят активно от няколко години с цел да запазят паметта на един от най-интересните ни български писатели и неговото творчество. Припознали са този писател в лицето на, наричания от читателите и литературната критика съвременен класик, Йордан Радичков. 

НИКЕ  работят с млади художници по новите издания на книгите на Радичков и се опитват да напомнят за него и необятното му творчество не само с красиви издания, но и с изложби, прожекции и дискусии. 

Вярват, че единственият начин да се противодейства на забравата е чрез постоянна работа, която вършат от сърце. И продължават да се развиват с идеи да обогатят каталога на издателството с още заглавия от непреходната световна и българска литература.

Заповядайте на Mish Mash Fest – Christmas is coming на 8 и 9 декември в Атриума на Сердика Офиси на бул. „Ситняково“ 48 от 10 до 19 ч.

 

Кристина обича да излиза на среща с града. Да върви дълго пеша, да открива нови интересни места и барове, да завива по малки цветни улички и да се любува на красивата архитектура в столицата. Друго нейно описание, за което приятел й подсказва, е „пресушителката на морето, преброителката на песъчинките“, защото най-спокойна, щастлива и вечна се чувства, когато е близо до морския бряг...