Mish Mash Fest

Вечно лято: Цвети от Aglique

Срещаме ви отблизо с няколко момичета, които преследват слънчевите си мечти.

Отдавна мечтаем за вечно лято и решихме да ви срещнем отблизо с няколко прекрасни момичета, които като нас преследват слънчевите си мечти. Те са суперталантливи и създадоха за рубриката по нещо много специално, вдъхновено от новия свеж вкус Somersby Watermelon. Нещо, което нашепва лято и приключения, за да съхраним за по-дълго спомена за любимия сезон.

Ред е на Цвети от Aglique, ето какво ни разказа тя...

Коя е Цветомира Богданова тук и сега?

Днес и тук аз съм бегач на къси разстояния. Надпреварвам се с времето, за да съчетая два приоритета - семейството и работата. С две думи, не съм по-различна или по-специална от всяка съвременна жена. С годините си дадох ясна сметка, че в живота ми най-смисленото са децата и баща им и се опитвам да не разпилявам полезната си енергия на много страни. Работата ми като основател и движеща сила в Aglique за мен е нещо много специално, защото компанията е моя рожба и там се усамотявам от рутината на ежедневието. Обичам продуктите, които създаваме, и се опитвам да предам положителни емоции и към нашите клиенти.

 

Как се роди Aglique? Как започна всичко?

Aglique се появи от нещо много практично - нуждата. Разказвала съм историята много пъти и не се уморявам да я повтарям, защото е безценно една марка да има "история". Дъщеря ми има прекрасна и здрава коса до кръста, която се поддържа с ежедневни грижи. Дълго време се затруднявах с подсушаването и разресването след баня, докато не попаднах на подобен продукт с лоша реализация. Казах си, че тази кърпа може да изглежда по-добре, да е много по-качествена и да се добавят и други приложения, за да има многофункционална употреба. В продължение на година проучвах платове, техники за печат и търсих подизпълнители за всички елементи на продукта. Тук е моментът да благодаря на семейството ми, което ме подкрепи в тази авантюра. И Aglique се роди…

 

Как ти хрумват новите идеи?

Търся мотиви и вдъхновение от ежедневието, ваканциите и различни ситуации, които ме предизвикват. Един от дизайните ни носи име на остров, който сме посещавали например. Опитвам се ежедневно да търся информация за различни направления в текстилния бранш, за да съм в течение на технологиите и новите тенденции.

За какво лято мечтаеш?

Топло и сърдечно лято, което да ме срещне с нови предизвикателства и хора. Аз вярвам, че мечтите ни се случват, когато работим за това, и в този ред на мисли за мен е вече сбъдната мечта да съм един от авторите, които са представени на Mish Mash Fest.

 

От какво е вдъхновена новата лятна серия кърпи?

Лятната серия на Aglique носи името SANDIA и е вдъхновена от свежия нов вкус на Somersby Watermelon. Аз съм почитател на фруктовите принтове, имаме такъв в детската колекция и това лято ще зарадваме и дамите с този "сочен" дизайн.

 

Къде можем да я видим/открием?

В момента SANDIA се предлага в нашия фирмен магазин в София на ул. "Самоковско шосе" 87. Официалната "премиера" ще направим на Mish Mash Fest - Summer Forever by Somersby на 09 и 10 юни.

 

Как освежаваш най-горещите дни и вечери?

Имам любим коктейл - Динена сангрия. Ако сте любопитни, ето и рецептата за 4 чаши:

Шепа свежи листа от мента (аз отглеждам на прозореца си)
1 ч.ч. диня
2 ч.ч. Somersby Watermelon
2 ч.л. захарен сироп (1:1 вода и захар)
1 и 1/2 ч.л. портокалов ликьор (по желание)
2 ч.ч. газирана вода

С подкрепата на Somersby