Мода

10 неща, които си крадем от гардероба на французойките тази пролет

Мода

10 неща, които си крадем от гардероба на французойките тази пролет

Снимки: The Style Stalker

Колкото и да ни се струва понякога, че това с френския шик е абсолютно клише, толкова ни харесва да се приютяваме в комфорта му, че винаги намираме вдъхновение в някоя от онези класики, които сме попивали от улиците на Париж. Точно като бежовия тренчкот, който макар и наложен от британската марка Burberry, винаги ще свързваме със стила по-скоро на французойките, които обичат да го носят както със семпли дънки, така и с миди рокли на цветя.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Camille (@camilleyolaine)

За все още хладните дни запазваме късите жилетки, които се наложиха сред трендовете преди няколко сезона и в момента сякаш присъстват целогодишно в гардероба ни. Обичаме да ги носим точно като френските момичета – с дънки или миди пола от сатен. Задължително за тази пролет се снабдихме с поне една класическа блуза на райе, както и с oversize риза, отново в райе, но вертикално.

И тъй като мини дължините се завръщат на мода, нямаше как да не отчетем факта, че можем да заемем от техни гардероб онези кожени модели, които могат да се носят с боти или ботуши, преди да е станало време за сандали. Въпреки че при французойките често можем да ги видим съчетани с удобните балерини, а Жан Дамас току-що представи няколко нови модела в колекцията на своята марка Rouje. Истинска класика.

Но пък точно тя наскоро създаде и капсулна колекция чанти съвместно с марката Lancel. Модели, които напомнят на любимите й чанти тип basket и които също добавяме в днешния ни списък, за да го завършим с късите жакети от туид, правите дънки с дължина около глезена и миди роклите с флорални мотиви. Неща, които остават във времето и към които винаги можем да се връщаме. Тази пролет малко по-често.

 

5 от най-модерните цветове при чантите този сезон