Мода

10-те задължителни аксесоара за по-елегантен капсулен гардероб

Без какво не могат стилните момичета

10-те задължителни аксесоара за по-елегантен капсулен гардероб

Снимка: The Style Stalker

След като вече отминава времето, в които дните ни могат да минават по бански или по бял топ и дънкови шорти, се налага да проявим повече усилия при обличането. Много добре знаем обаче, че ако имаме един добре изграден капсулен гардероб, сутрешната подготовка за работа е далеч по-лесна и приятна. Независимо дали става дума за перфектната бяла тениска, ежедневен панталон или блейзър, след като имаме тези основните неща, обличането се превръща в добре отрепетирано ежедневно упражнение. Затова е ясно, че широк панталон, класически дънки, бяла или синя риза, тишърт и перфектното сако са сред задължителните неща, с които лесно можем да импровизираме в стайлинга и да го надграждаме.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Anouk Yve (@anoukyve)

Не малка роля обаче играят аксесоарите, които са онзи финален завършек, без който нито един тоалет не може. Затова днес се фокусираме само върху тях. Ако обичате повече да носите дънки и панталони, то със сигурност имате нужда от кожен колан, независимо дали е тънък, по-дебел или в кафяво или черно. Той дава страхотен акцент и подчертава талията, особено ако е висока. При обувките задължително трябва да имате поне един чифт мокасини или балерини за ежедневието, както и поне едни токчета в черно или бежово за по-специални поводи и малки черни рокли. Чорапите също не са за пренебрегване, като при тях е хубаво да се залага на качествени материи, особено ако се виждат.

От коприна или вълна, шаловете също са съществен елемент от гардероба ни. От една страна малките фишута освежават комбинацията от тишърт и сако, докато топлите вълнени шалове са прекрасно допълнение към зимните палта.

При чантите отново е добре да имаме поне една tote bag за динамичните делници, но и поне една малка за рамото тип „багета“ за уикенда или вечерните излизания. Нищо обаче не издава по-ясно добрия стил от добре подбраните бижута, като обеци с халки, някое фино колие или гривна.

Допълваме списъка с очилата, при които тенденциите доста се менят, но ако имате някой класически модел, можете да сте сигурни, че винаги ще изглеждате безупречно. Някак как да минем и бе поне една шапка в гардероба (разбира се, може и да са няколко), като тук вече изборът е спрямо това дали предпочитате филцова федора, bucket hat, или бейзболна.

 

Slim или straight – кои са най-актуалните дънки този сезон