Мода

12 от най-красивите модни ревюта на Пиерпаоло Пичоли за Valentino

Ще ги запомним

12 от най-красивите модни ревюта на Пиерпаоло Пичоли за Valentino

Valentino Haute Couture Spring/Summer 2020 Photo by Peter White/Getty Images

Пиерпаоло Пичоли се явява като един от най-вълнуващите и влиятелни италиански модни дизайнери на съвремието. През 2009 година той поема ръководството на легендарната модна къща Valentino, където започва своята необикновена модно пътуване.

Пичоли поема Valentino в период на промени и предизвикателства. С неговото вдъхновение и творчество, марката започва да се преобразява, запазвайки своята елегантност и романтика. Той не само усъвършенства иконичните елементи на марката, но и успешно преосмисля и интерпретира класическите дизайни, които са били характерни за Valentino през годините.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Pierpaolo Piccioli (@pppiccioli)

 

Първата самостоятелна колекция на Пичоли за Valentino, представена през пролетта и лятото на 2017 г., бележи началото на неговата глобална репутация като моден вдъхновител. Колекцията прославя красотата и изяществото, като в същото време демонстрира иновативни и смели подходи към формите, материалите и детайлите.

На 22 март Пиерпаоло Пичоли обяви своята раздяла с Valentino, което трогателно отразява не само края на една епоха, но и благодарността му към всички, които са били част от неговия творчески път. Този ден се превърна в момент на смесени емоции за почитателите на марката и феновете на дизайнера, но в същото време отбелязва и неговата непреходна следа в света на модата.

 

Пичоли оставя зад себе си едно наследство, което ще продължи да вдъхновява и възхищава поколения модни ентусиасти. Неговите иновативни и изискани дизайни, обогатени с елегантност и стил, ще продължат да живеят в сърцата на тези, които обичат и ценят модата.