Мода

14 елегантни стайлинг идеи с цвета на 2024 година

От Panton определиха Peach Fuzz за звездния цвят на предстоящата година

14 елегантни стайлинг идеи с цвета на 2024 година

Снимка: The Style Stalker

Дойде и този момент, в който Pantone обявяват цвета на годината и за 2024-та той носи името Peach Fuzz или както от института го определят – „мека праскова, чиято всеобхватна енергия обогатява ума, тялото и сърцето“. След Viva Magenta, който бе звездата на 2023 г., и въплъщаваше енергичност, напредък, сила, природа и обновяване, то Peach Fuzz е лек, въздушен и внушаващ усещане за спокойствие. „Преминаваме през много сътресения в живота си и имаме нужда от цвят, който да е грижовен“, обяснява специалистът по цветове на Pantone Лейтрис Айзман.

Изящните прасковени нюанси вече видяхме в пролетно-летните колекции на Stella McCartney, Patou, Hermes, Alaïa и Balmain, които ни показват, че независимо дали дизайнерите използват латекс, коприна или шифон, този цвят изглежда изключително ефирно и нежно. Особено когато става въпрос за роклите.

Peach Fuzz може да се носи в цялостна монохромна визия, както ни показват някои от тоалетите, но пък се съчетава много елегантно с други пастелни тонове като ментово зелено или лавандулово лилаво. Сигурни сме, че тепърва ще виждаме неговото силно присъствие в стайлинга на модерните момичета.

 

В обувките на Сара Джесика Паркър: 5 шопинг находки за празничен стайлинг