Мода

16 елегантни блузи на райе, в които да инвестирате тази пролет

Да освежим гардероба!

Едва ли е изненадващо, че блузите и трикотажните пуловери на райе отново ще са актуални. Виждаме ги за пореден път в класическа комбинация от светли и тъмни тонове, напомнящи на моряшките блузи, които Коко Шанел налага на модната сцена още през миналия век. Неслучайно те са една от любимите дрехи и на елегантните французойки, които ги комбинират както с дънки, така и с панталони, допълнени от шлифер и балерини.

Затова и днес направихме една шопинг селекция точно с такива блузи, защото във всеки капсулен гардероб трябва да има поне една такава, без значение дали ще е с яка, или пък с онези фини копчета по раменете. Широчината на самото райе също варира, както и кройката, която може да е по-свободна или по-вталена. Все пак обемните силуети напоследък са доста предпочитани, но пък другите са по-подходящи за комбиниране с панталон с висока талия.

Раираните блузи лесно се вписват и в офис дрескода, съчетани с костюм или деним и блейзър. В същото време са перфектни и за стайлинга ни през уикенда, когато заменяме елегантния панталон с любимите дънки или някоя миди пола също от деним.

 

Оливия Уайлд, Бела Хадид и най-актуалните широки дънки този сезон