Мода

21 от най-впечатляващите тоалети от страхотното ревю на Dior в Сеул

Мода

След като Dior представи своята колекция fall/winter 2022-2023 на Седмицата на модата в Париж, избра тази за fall 2022 да бъде показана в Сеул. Нещо, което се случва за първи път в историята на модната къща. Както пише и в официалното прессъобщение, всяка колекция на Мария Грация Кюри е една невероятна визуална поезия. Не само защото винаги работи с невероятни артисти, но и защото по изключителен начин успява да прави онзи диалог между историята на Dior и съвременния свят, с който да запази ДНК-то на марката, но и да създаде нещо ново. Този път отправна точка за Кюри е книгата на Джъстин Пикарди - Miss Dior: A Story of Courage and Couture, в която авторката проследява живота на Катрин, сестрата на Кристиан Диор, и разказва за музи като Мица Брикар и Маргьорит Каре, които са допринесли значително за успеха на мосю Диор. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Dior Official (@dior)

За Мария Грация Кюри жените са движеща творческа сила и този път тя пресъздава емблемата от чантите от юта на Dior, която преминава като мотив през част от моделите и в която се откроява мотото L’union fait la force или единството е сила. С този герб дизайнерката подчертава силата на новите героини, но и основното вдъхновение в колекцията - ученическата униформа. Мария Грация Кюри се вдъхновява от дрехите на младежите, които смело комбинират различни стилове и детайли, обновявайки градския пейзаж в търсене на своите пространства на свобода. Неслучайно е избрано и мястото на ревюто - Ewha Womans University, университет, с който Dior си сътрудничи като част от програмата Women's Dior, където бяха показани 88 тоалета пред отбрани гости. Включително и изящната Джису, която е муза и посланик на модната къща. 

В колекцията се открои вратовръзката като акцент в тоалетите. Първоначално предназначена за мъжкия гардероб, сега тя отново намира своето място в дамския в комбинация с бомбър яке и плисирана пола, задавайки нова тенденция в офис облекло, която варира между строгост и женственост. Нямаше как да не се прокрадне и съвременната версия на пънк естетиката, съчетана с по-спортни елементи. А сред принтовете най-ярко се откроиха карето и леопардовия десен, които внасят цвят и повече дързост в колекцията. 

 

Новите it чанти на модна къща Dior, които всички носят