Мода

21 стайлинг идеи с деним за лятото

Още от 1873 г. като че ли не спираме да го носим, независимо от тенденциите и сезона

21 стайлинг идеи с деним за лятото

Снимка : Архив на марките

Още от 20 май 1873 г. (смятаната за рождена дата на denim-а) като че ли не спираме да го носим, независимо от тенденциите и сезона. Може би е заради универсалния нюанс, който сякаш стои добре на всички, или пък заради издръжливия плат, любимите ни дънки или дънково яке са с нас всяко лято, на всеки фестивал и концерт и носят в себе си ценни спомени. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SOLENE L. (@solenelara) on

Сега лятото е в разгара си и дори да не ни се носят дънки, има много други начини да включим деним в стайлинга си. Дънковите поли с висока талия са тренд от 60-те, който Alexa Chung възроди преди няколко години и оттогава не са си отивали. Носят свежо рокендрол настроение, но можем и да ги комбинираме с горнище от фина материя, като сатен или дантела. Не можем да не споменем и дънковите къси панталони, които са си лятна класика, независимо дали ги носим на плажа, или в града. Продължаваме да предпочитаме високите талии и залагаме на по-светлите нюанси на деним.

Дънковото яке също остава в гардероба ни от пролетта до края на есента. През лятото го обличаме върху цветни рокли, но ако все пак ни е твърде тежко, го заменяме с дънкова риза с по-свободен силует. 

За най-смелите любители на денима марките са включили в летните си колекции и дънкови рокли, а за тези, които си оставаме деца по душа – дънкови гащеризони за летни приключения. 

 

А ето как носим широк летен панталон