Мода

21 тоалета, които харесахме от новата колекция на Burberry

С какво ни изненада Рикардо Тиши този път?

И креативният директор на Burberry Рикардо Тиши, реши да покаже есенно-зимната си колекция извън официалния график на Седмиците на модата. Да, направи го с виртуално шоу, докато самият той е в Италия при своите близки. В живота на дизайнера жените винаги са играли важна роля – и заради майка му, при която се намира в момента, и заради осемте сестри, с които е израснал. „За първи гледах шоуто в тяхната компания. Беше много емоционално – аз плачех, те плачеха. И всички бяха впечатлени от нещо много силно в колекцията. Имам предвид въздействието в това как тя показва жената - не с кожата й, а с нейната женственост“, споделя Тиши. Затова можем да кажем, че тази колекция е поредната ода за женствеността, която той изразява по начина, по който умее най-добре – създавайки дрехи и аксесоари.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Burberry (@burberry)

Освен нея, обаче той иска да подчертае и женската сила. „Жените все повече и повече получават това, което заслужават. Има още какво да се направи, особено по отношение на ЛГТБ+ общността и антирасизма, но в сравнение с годините, в които аз започнах да се занимавам с мода, те имат много повече власт. Искам да отпразнувам това“, допълва още креативният директор. Той набляга и на връзката с природата, която преоткрихме покрай пандемията, затова и във видеото, с което представя ревюто, се включва 27-годишната британска изпълнителка ShyGirl, която влиза в образа на майката природа.

Рикардо Тиши продължава да се вдъхновява и от британската аристократичност и основните кодове в ДНК-то на марката, които обаче всеки път успява да деконструира и да представи по различен и интересен начин, без да губи своята идентичност като дизайнер, но и да запази тази на Burberry. Сред основните музи за колекцията този път е моделът Стела Тенант, която почина преди няколко месеца, която винаги е била вдъхновение за Тиши. Тя е една от звездите в първата му кампания след присъединяването му в семейството на британската марка.

Пандемията му помага да преосмисли работата си, да си вземе въздух и да открие правилната посока. „Бавно изградихме идентичност и разбрах, че моята самоличност отговаря много на бранда. Това е най-освободената колекция, която съм правил за Burberry, казва той.

Ето и видео с цялото шоу:

 

Едно различно шоу на Бродуей – Майкъл Корс отбеляза 40 години в модата