Мода

29 стайлинг идеи с буфан ръкави

Днес носим буфан ръкави

Буфан ръкавите постоянно се завръщат сред модните тенденции от Ренесанса, през 80-те години на XX век, чак до днес. Разбира се, интерпретацията им се променя. Напомнят ни за захаросаната естетика в “Мария Антоанета” на София Копола и хитовия “Емма”, който излезе тази година.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by K E R R Y (@_kerrylockwood_) on

Днес обаче носим буфан ръкавите по коренно различен начин, избягвайки твърде романтична визия, която рискува да се доближи до кича. Срещаме ги често в така актуалните обемни рокли, като предпочитаме да са едноцветни. Дори да изберем рокля или блуза с буфан ръкави и нежен принт или пък бродерия, балансираме аутфита си с минималистични аксесоари като структурирана чанта и слагаме обувки без ток, например чехли, мюлет обувки или сандали с по-груби каишки. За да създадем контраст на  женствеността в буфан ръкавите избираме тъмните нюанси в аксесоарите и обувките, най-вече черното.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Williams (@lucywilliams02) on

Блузите с буфан ръкави комбинираме с деним с права кройка и много висока талия. Обемът на ръкавите създава геометрия, която подчертава и дори намалява визуално талията ни. Обуваме сандали с правоъгълен ток и добавяме нежна гривна за крак, за градска бохемска визия.

За някоя по-романтична вечер залагаме на кройка с голи рамене и обеци тип халки. Може да добавим и нежно колие. За такъв повод можем да изберем и блуза с буфан ръкави със сатенена пола.

 

21 стайлинг идеи как да носим късите летни блузи