Мода

43 приказни визии от изминалата седмица на висшата мода

Тази година всички имахме щастието да бъдем част от седмицата на висшата мода, дигитално.

Тази година всички имахме щастието да бъдем част от Седмицата на висшата мода, дигитално. Това може да има и негативни последствия в някои аспекти на човешките отношения, но не можем да отречем, че в извънредното положение ни помогна да се чувстваме по-сближени. И да бъдем “зрители” на Седмица на висшата мода в Париж, наравно с модни критици и дизайнери от цял свят.

Комбинацията от физическите ограничения и свободата на технологиите създаде една уникална среда за представяне на haute couture колекциите и предизвика въображението на дизайнерите и креативните директори на модните къщи по невиждан досега начин. А възможностите на социалните мрежи им позволи да спечелят и зарадват почитатели си по света с предаване “на живо” или публикуване на ексклузивен материал.

Dior ни очарова с приказен филм, изпълнен с митични елементи и по този начин ни показа ефирните рокли на Мария Грация Кюри. Това представяне перфектно се вписва във визията на Dior като модна къща на мечтите, чиито творения целят да ни пренесат извън реалността, в света на приказките. Виржини Виар пък ни запозна с нощния живот на Париж в екстравагантна колекция на Chanel, посветена на Карл Лагерфелд. Кадри от Париж през деня пък видяхме във видеото на Giambattista Valli. Valentino ни смая с уникално светлинно шоу и дълги рокли. Той е съвършен пример за това как модата може да се възползва от технологиите. Самите рокли бяха бели, като основа за прожекция на цветния спектакъл, а всичко това на фона на песни на  FKA Twigs.

Дигиталната седмица на висшата мода беше едно своеобразно връщане към същността на висшата мода, а именно изкуство, което е по-близко до фантазията, отколкото до реалността, в което въображението на дизайнери не среща ограничения. Разгледайте галерията ни с haute couture визиите, които ни впечатлиха най-много тази година.

 

А кои са най-впечатляващите тоалети от круизните колекции, които видяхме?