Мода

5 аксесоара за коса, които владеят street модата

Това са петте тенденции при аксесоарите за коса през 2024 г., ако съдим по това, което носят гостите на ревютата в Седмицата на модата.

5 аксесоара за коса, които владеят street модата

Гост по време на Седмицата на модата в Милано - дамско облекло есен/зима 2024-2025 г. на 22 февруари 2024 г. в Милано, Италия. (Снимка: Raimonda Kulikauskiene/Getty Images)

Подобно на модните подиуми, уличните стилове са източник на вдъхновение за предстоящите тенденции. Визиите за ревютата често са обмислени до последния детайл. Редица аксесоари за коса, които ще завладеят улиците през 2024 г., привлякоха вниманието на всички. Тази година аксесоарите за коса са вдъхновени предимно от 90-те години. Това са петте тенденции при аксесоарите за коса през 2024 г., ако съдим по това, което носят гостите на ревютата в Седмицата на модата.

Лентата за глава

Веднага асоциираме лентата за глава с емблематичната визия на Бриджит Бардо през 60-те години на миналия век, но този практичен и стилен аксесоар преживява още един подем през 90-те години. Тук се сещаме за героинята на Алисия Силвърстоун в "Clueless" например, която я носеше с педантично координираните си тоалети. Като минималистичен аксесоар, лентата за глава има предимството да сътворява стилна визия за нула време.

Щипки за коса

От няколко сезона насам тенденцията за практичност е на мода. Последното доказателство за това са изключително практичните щипки за коса, особено когато са няколко на брой и създават уникална визия. Много модерни са металните клипсове за коса с пънк детайли.

Цветни панделки

Ново попълнение в списъка на тенденциите в аксесоарите за коса, които трябва да следвате: няколко малки панделки в нежни пастелни цветове, носени една до друга. Визията вече видяхме на модния подиум - тук обаче сатенените панделки не украсяваха косата, а дрехите от колекциите за есен/зима 2023/2024 г.

Класическа черна панделка

Черната панделка, която се появи главно на ревюто на висша мода на Chanel за пролет/лято 2024 г., впечатлява с класическия си вид. Това я прави подходяща за почти всеки тип прическа: може да се носи в свободно пусната коса, на конска опашка или като завършък на сплетена плитка.

Ластици и шноли с цветя

Друга тенденция от 90-те години на миналия век са цветята върху дрехите или колиетата - но този сезон те украсяват и прическите ни. На Седмицата на модата в Копенхаген за сезон есен/зима 2023/2024 г. цветята в косата вече присъстваха в многобройни улични стилове. Лесно можете да направите тенденцията своя собствена с ластик за коса или шнола с голямо цвете.