Мода

5 неща, с които можем да комбинираме обемния блейзър

Стайлинг идеи

5 неща, с които можем да комбинираме обемния блейзър

Кецове Adidas Stan Smith от District, 109,45 лв.

Снимка: Станислав Димитров

В по-топлите пролетни дни, когато не ни се носи тренчкот или кожено яке, обичаме да обличаме любимия си oversize блейзър, който напомня на мъжко сако, което сме взели от гардероба на гаджето си, но всъщност си е лично наш. Последните няколко сезона обемните кройки са тотален тренд – и при дънките, и при панталоните, и при саката, а тази пролет така наречените slouchy костюми са must have за дамския гардероб.

Но освен в комбинация с панталон в същия или друг цвят, обемният блейзър можем да носим с дънки, като е добре те да бъдат със skiny или straight силует, а към тях добавят семпъл тишърт и мокасини.

За още по-елегантен и интересен стайлинг обаче можем да носим блейзъра върху миди или макси рокля, а ако нямаме такъв – можем да заменим с пола и тишърт. Доста по-смела е комбинацията с къс спортен клин и високи токчета, но затова пък стилно ни откроява сред традиционните ежедневни тоалети.

Колкото до аксесоарите сякаш повече го носим с кецове, особено ако са по-класически модели като Stan Smith или Supra на Adidas, Vans или Converse, които откриваме в магазини District и които могат да се носят и със slouchy костюм с бермуди. Кецовете продължават да са най-верният ни съюзник за любимите ни градски находки, когато вече можем да се наслаждаваме повече на пролетното слънце.

А когато искаме да подчертаем талията си, просто добавяме колан – може да е в еднакъв цвят с блейзъра, да е металически или в контрастен нюанс. В някои случаи при подобен тип съчетание обемното сако може да се превърне в елегантна рокля.

С подкрепата на District