Мода

5 сайта за винтидж мода, които обожаваме

Винтидж модата е отделно направление в модния свят, което се развива самостоятелно и в последните години достига своя пик. Ето нашите топ 5 сайта за винтидж мода, които предлагат изключително красиви и стилни рокли, които спокойно можете да носите днес.

5 сайта за винтидж мода, които обожаваме

Снимка: Instagram/@<a href="https://www.instagram.com/santinni_london/#" role="link" tabindex="0">santinni_london</a>

Винтидж модата е отделно направление в модния свят, което се развива самостоятелно и в последните години достига своя пик. Все повече жени избират да се обличат в ретро стил, пресъздавайки визии от 20-те до 60-те години на миналия век. За всичко това много повлияха социалните мрежи и винтидж инфлуенсърите, които първи се осмелиха да покажат, че това облекло може да е също толкова модно днес, колкото и във времето, в което е създадено. Те популяризираха винтидж модата и я направиха тренди отново.

Появиха се множество нови брандове, които акцентират на винтидж дрехите или изцяло създават само винтидж модели. Споделяме с вас нашите топ 5 сайта за винтидж мода, които предлагат изключително красиви и стилни рокли, извадени сякаш от старите списания, но същевременно излъчващи модерност.

Femkit

Femkit е немски сайт за винтидж мода, създаден още през 2011 г., първоначално фокусирайки се върху трико и вдъхновени от двадесетте години блузи. Постепенно се появяват ретро рокли с виенски шевове и изискани кройки. Дизайните на Синди са класически и подходящи за носене дори в съвременните условия. Те носят уханието на една отминала епоха, но докосват настоящето. Ако търсите класическа ретро рокля, това е мястото.


Gaâla Paris

Ръчно подбрани, с мисъл за качество, комфорт и актуалност, моделите на Gaâla Paris са истинки бестселъри във винтидж модата и са спечелили своето място като любими сред почитателите на този стил. Неумиращите рокли на бранда се завръщат всеки сезон в свежи материи и цветове, за да се влюбваме в тях отново и отново. Марката се фокусира върху различни епохи и на сайта им можете да намерите дрехи за всеки вкус, които изглеждат толкова модерно в своята винтидж естетика, че просто ви се иска да ги облечете.


Rose Cherie Paris 

Rose Cherie Paris е нов бранд, предлагащ уникални хапки и аксесоари във винтидж стил, които завършват ретро тоалетите по съвършен начин. Летни шапки, зимни шапки, такива с широка периферия, барети, воалетки - тук попадаме в царството на шапките. Ако и вие сте любители на този аксесоар, придаващ толкова индивидуалност и стил, колкото и обувките, разгледайте моделите им. Те са източник на вдъхновение.


Lena Hoschek

Този онлайн магазин за винтидж дрехи, носещ името на създателката си, предлага уникати както в роклите и полите, така и в блузите и ризите. Има множество флорални модели, разчупени форми, както и някои по-строги и мъжки модели, дори и уестърн стил. Всеки детайл по дрехите говори за отдаденост в работата и творчество с любов.


Santini London

Santini London е всичко, което наричаме холивудски блясък. Пухкави палта, перли, рокли, вдъхновени от “златната ера”, тук ретро модата придобива съвсем ново измерение. Палтото, носещо гръмкото име „Sunset Boulevard“ например, е истинска класика. Изработено от 100% вълна, то се отличава с величествена яка от изкуствена кожа и маншети. Великолепно изработено от бижутери копче-брошка грациозно допълва този вечен дизайн.