Мода

67 от най-впечатляващите тоалети от круизните колекции, които видяхме

Тази година представянето им беше напълно различно

Извънредните обстоятелства отмениха планираните ревюта за показването на колекции Resort 2021, но дизайнерите на големите модни брандове намериха начин да представят вече готовите си модели, макар и само чрез специални фотосесии или късометражни филми, като Prada например. Показахме ви как Оливие Рустейн от Balmain се вдъхнови от филма „Хубава жена“, как Пиерпаоло Пичоли влезе в ролята на фотограф за колекцията на Valentino, как от Louis Vuitton ни поканиха в тяхната централа в Пaриж, докато Erdem ни отведоха в горите до Лондон, а Виржини Виар ни подари пътуване до Капри с моделите на Chanel. Затова пък Мария Грация Кюри от Dior не се отказа от ревюто в Лече, Италия, макар че се проведе при затворени врати, а от Jacquemus намериха оригинален начин да покажат спектакъла си в цъфналата ръж пред публика.

Сега надникваме и в част от останалите. Рикардо Тиши от Burberry се върна към основните кодове, заложени в наследството на британския бранд (като карето и тренчкота) и точно затова засне моделите пред различни врати в Англия. Carolina Herrera пък пуснаха направо колекция Spring 2021 на принципа See Now, Buy Now, което я прави достъпна за клиентите веднага след нейното показване.

Алесандро Микеле от Gucci за пореден път ни показва една изключително цветна колекция, която ни пренася в 60-те години и Сен Тропе, когато по бреговете му са се разхождали Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън. В селекцията ни ще видите още и част от новите модели на Versace, Balenciaga, Nanushka, Isabel Marant, Maison Margiela и Tod’s, последните от които ни пренасят директно във фабриката си, където се произвеждат нещата. Още един оригинален начин на модната индустрия да ни направи по-съпричастни и близки към всеки един момент от работата по създаването на една колекция.

 

А видяхте ли колекцията висша мода на Valentino?