Мода

7 аксесоара от 90-те, които отново са на мода

Още не сме готови да се разделим с едно от любимите си десетилетия

7 аксесоара от 90-те, които отново са на мода

Скрънчи "Ателиани" от mishmashfest.com, 10 лв.

Ясно е, че модата се върти, но когато аз когато бях тийнейджър през 90-те си мислех, че никога повече няма да нося онези огромни широки дънки, шапката „идиотка“, късите клинове и кроп топовете, благодарение на които показвах дръзко пиърсинга си на пъпа и които баба ми, разбира се, никак не одобряваше. Е, двайсет години по-късно отново си купих шапка „идиотка“, отново нося широки дънки и така и не мога да спра да увеличавам колекцията си от кецове Converse. Да не говорим и за пухкавите ластици, които Кари Брадшоу заклейми в „Сексът и градът“.

Странно или не, но дали заради милениалите, или не – дизайнерите продължават да се вдъхновяват сезон след сезон от това десетилетие. Вълната подеха преди време и топмоделите като Бела и Джиджи Хадид, Хейли Бийбър и Кая Гарбер, които не спират да преоткриват стила си именно чрез 90-те. И тъй като е ясно, че отново ще носим удобни и широки дънки, къси клинове и разбира се, не се разделяме със суитшъртите си, решихме да видим и с какви аксесоари можем да ги комбинираме, за да уловим духа на това време.

Работейки повече вкъщи, носим косата си предимно прибрана в небрежен кок, затова и аксесоарите за коса са нещо, без което не можем. А когато говорим за 90-те, веднага се сещаме за онези големи шноли, с които лесно хващахме косата си на кок, както и пухкавите ластици (така наречените скрънчита), които доскоро ни се струваха демоде. Е, и двете неща Инстаграм инфлуенсърите успяха да направят модерни отново. Още не съм се сдобила с шнола, тъй като косата ми е на каре, но затова пък изведнъж се сдобих с няколко ярки и цветни скрънчита, които внасят свежест и настроение не само в прическата, но и в цялостния тоалет. Ако търсите нови ластици, с които да увеличите своята колекция, ще харесате пролетните модели на „Ателиани“ от mishmashfest.com.

Оставам на вълна коса и заради така наречените bucket hats, които също остават сред тенденциите. Да, носехме ги през зимата, ще ги носим и през следващите топли месеци!

Всички аксесоари, напомнящи вериги, още тази зима се завърнаха сред тенденциите. Вероятно сте си купили поне едно колие или гривна. Е, пазете си ги, защото тепърва има причина да ги носите. Ярко присъствие обаче правят и цветните бижута – особено големите пръстени и колиета, които дават израз на детското в нас и които наскоро ви представихме в специален материал.

Сред емблематичните обувки за 90-те веднага можем да наредим ботите Dr. Martens, грубите маратонки и кецовете Converse. Последните винаги намират начин да влязат в стайлинга ни, особено сега през пролетта.

Допълваме списъка с малките чанти тип „багета“, които се носят през рамо, като фаворити са ми цветните модели на By Far.

 

5 бюджетни неща, с които ще се чувствате по-елегантни този сезон