Мода

Бушра Джарар показа нова колекция от дома си в Париж

Създадено по време на изолацията

Бушра Джарар показа нова колекция от дома си в Париж

Снимка : Courtesy of Bouchra Jarrar

След като прекрати работата си с Lanvin през 2018 г., Бушра Джарар се завърна със своя собствена колекция в началото на 2020 г., символично наречена Edition n°1 . А Edition n°2 излезе с нежна фотосесия, заснета в дома на дизайнерката в Париж.

Кризата, породена от Covid-19, накара Бушра Джарар, както и много други дизайнери да преосмисли начина, по който изработва дрехите си. Ако има нещо, което научихме през тези тежки месеци, е именно това, че не можем да продължим да живеем по същия начин, а това всъщност е добра новина. Новата колекция е изработена по време на изолацията, като дизайнерката е използвала остатъчни материали от предишната си колекция и е създала прототипите у дома.

Резултатът е 10 минималистични кройки в черно и бяло с типичните за нея изчистени линии и свободни силуети. Бушра Джарар (както винаги) не търси нещо ново и изненадващо, напротив. Залага на непреходни класики като бяла риза и черно сако, типично мъжки кройки, но поставени в женствен контекст – например в комбинация с тафта.

Дизайнерката споделя, че като всички нас, изолацията я накарала да преосмисли стойността на физическия контакт, на докосването. Понеже именно в това се състои същността на работата й – досег с материите. Затова решава да заснеме колекцията в дома си, като за модели избира две сестри близначки и ги позиционира по начин, по който показва докосването като израз на тази универсална нежност и любов между нас и близките ни, която така ни липсваше по време на карантината. Колекцията е представена с фотосесия и видео, зад обектива стои Марсел Хартман, а на някои снимки ще открием и любимото й куче Наш. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bouchra Jarrar (@bouchra_jarrar) on

 

Разгледайте и колекцията Erdem Resort 2021