Мода

Chanel и всичко, което модната къща представи на ревюто си в Манчестър

Отправяме се към северната част на Англия, където Виржини Виар показа новите си творения

Именно в сърцето на град Манчестър, в северната част на Англия, Виржини Виар избра да представи колекцията Métiers d'Art 2023/24 на Chanel. От хегемонията на туида до въвеждането на крещящите цветове, през множеството препратки към културата и характерната естетика на Манчестър – модното шоу представи модели, които за пореден път не изневеряват на ДНК-то на марката. „Туидът е главен герой в тази колекция. Мислих много за Габриел Шанел, но не исках да пресъздавам визията на Коко, когато тя е носела саката на херцога на Уестминстър. По-скоро добавих към тях малко поп вдъхновение за повече свежест“, споделя дизайнерката и допълва: „За мен Манчестър е градът на музиката и подтиква към креативност.“

Веригите в долната част на якетата, контрастиращите вътрешни тъкани, множеството шевове отгоре, позволяващи голяма свобода на движение – това донякъде е почит към Габриел Шанел и нейната новаторска визия. Все пак тя е имала силна връзка с Великобритания и от нея се е вдъхновявала за много от моделите си. Затова и виждаме много типични за Острова дрехи и десени.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от CHANEL (@chanelofficial)

„Харесвам малките градове“, казва Виржини Виар пред Vogue. „Това не е град като Лондон, който твърде много прилича на Париж. Дядо ми и чичо ми управляваха футболния отбор в Лион. Дядо ми и баба ми също са работили в производството на платове.“ Между рок излъчването от 60-те години и разцвета на работата на Коко Шанел, новата колекция на Chanel несъмнени представя туидът в нова светлина и в изненадващи поп цветове, и доказва защо той завинаги ще остане емблематичен за Chanel.