Мода

Един момент в Ню Йорк - партито на Tommy Hilfiger в 15 кадъра

"Ние се отдалечаваме от street облекло към по-изчистен външен вид. Във въздуха е – усещам го“

Един момент в Ню Йорк - партито на Tommy Hilfiger в 15 кадъра

Снимка: JP Yim/Getty Images

Лукс е думата на върха на езика на всеки. И всеки знае как изглежда луксът сега и всеки го иска. Но луксът е недостижим за повечето хора. Ако мога да продам достъпна версия на лукса, това е страхотна позиция за нашия бизнес.“

След две годишно отсъствие Tommy Hilfiger се завърна на Седмицата на модата в Ню Йорк и е на вълната на „тихия лукс“.

"Ние се отдалечаваме от street облекло към по-изчистен външен вид. Във въздуха е – усещам го“, казва той.

Дизайнерът  представи колекцията си  под формата на парти в популярен бар, като Куестлав беше диджей, а Джон Батист изпълни серенада за Ана Уинтур на мелодика под погледа на събралите се знаменитости. За шоуто легендарният Grand Central's Oyster Bar беше преобразен в клуб "Томи". В колекцията преобладават обемни дрехи в стил 90-те години на миналия век. 

Блейзъри, якета от велур и десен рибена кост, дамски палта от вълна, каре и туид в земни тонове, малки кашмирени рокли и "груби" пуловери...

Седемнадесет от 59-те модела носеха бейзболни шапки - аксесоарът на момента, отбелязва Guardian. 

„Те са аксесоар, който сега всеки иска в гардероба си. Вече е приемливо да носите бейзболна шапка с рокля - вечер, в ресторант. Ние ги правим в кашмир“, казва Хилфигер.

На предварителното представяне на колекцията си в офисите си на Медисън авеню той каза, че основните му пазари са Германия, Франция, Италия, Англия, Турция, Скандинавия, Гърция.  Хилфигър лансира едноименната си марка през 1985 г. в Ню Йорк. Корпорацията PVH я придобива през 2010 г.