Мода

Едно различно шоу на Бродуей – Майкъл Корс отбеляза 40 години в модата

Под звездите на Ню Йорк

Ако нямаше пандемия, вероятно Майкъл Корс би отбелязал своята годишнина с пищно, бляскаво афтърпарти и с много, много шампанско. Въпреки обстоятелствата и продължаващите ограничения заради Covid-19, дизайнерът все пак успя да подари едно различно шоу на нюйоркчани (да, не бихме си представили да избере друго място от любимия си Ню Йорк), и то не къде да е, а из улиците на Бродуей. Преди ревюто, с което не само отбеляза 40 години в модната индустрия, но и представи колекцията си за есен/зима 2021, Корс сподели, че мястото не е избрано случайно и че набира средства за Фонда на актьорите, които са сред най-засегнатите от ковид кризата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Michael Kors (@michaelkors)

Шоуто бе закрито от легендарната Наоми Кембъл, а с красиви бляскави тоалети дефилираха и още от супермоделите на 90-те като Хелена Кристенсен, Каролим Мърфи и Шалом Харлоу.

В колекцията си Майкъл Корс се опитва да представи свързващите нишки между тези 40 години, за да се открои основното в тях – че той винаги е показвал модели, които остават във времето и се превръщат в класики. „Нещо, което мисля, че нашите клиенти наистина оценяват“, сподели дизайнерът. Той винаги е намирал баланса между крайния лукс, семплите силуети и дрехи и безкомпромисната елегантност, и ни го показва за пореден път.

Корс дава отпор на спортната мода, която властва през последната година чрез бляскави коктейлни рокли, елегантни костюми, шлифер в червен лак и пищни палта от кожа с косъм, защото за него шоуто трябва да продължи, а Ню Йорк вече започва да се събужда, за да се върне към онзи нощен живот, който помним от любимия ни сериал „Сексът и градът“. И дизайнерът успява да накара любимия си град да заблести така, както той е свикнал да го вижда с живота, който му отива.

Вижте и цялото шоу на Бродуей!

 

100 години Gucci