Мода

Емблематичната рокля на принцеса Даяна отново е на търг!

С нея тя танцува с Джон Траволта в Белия дом през 1985 г.

Когато през 1981 г. лейди Даяна излиза на "кралската сцена" като сключва брак с принц Чарлз, никой не подозира, че малко след това принцесата ще се превърне в модна икона. През следващите години (до трагичната й смърт през 1997 г.) всеки неин тоалет предизвиква бурни реакции, които затвърждават статута й в модната история. 

Нейният неповторим стил, особено на червения килим, бе емблематичен и затова много популярни личности днес си "взимат" по някоя и друга идея от него. Един от най-значимите и запомнящи се моменти от архивите e, когато принцеса Даяна се появи на галавечеря в Белия дом през 1985 г. с дълга рокля от кадифе с паднали рамене на Victor Edelstein. Освен че роклята бе уникална, тя доби още по-голяма популярност и с още нещо – по време на вечерята, домакин на която бе президентът Роналд Рейгън, принцеса Даяна танцува с актьора Джон Траволта, изключително известен по това време с ролята си във филма "Брилянтин". Невероятният танц е уловен от фотографи и споделен за отрицателно време с целия свят.

Роклята е една от най-любимите на принцеса Даяна и затова тя я носи и на други много важни събития. През 1997 г. кадифеното модно произведение е продадено на търг за 100 000 британски лири, които са предоставени на благотворителни организации. През 2013 г. обаче роклята отново е продадена – този път за 240 000 британски лири на мъж, който иска да "развесели" жена си. 

Днес тоалетът отново се предрага на търг, но този път чрез аукционна къща в Лондон, която изчислява, че цената на роклята трябва да достигне около 350 000 британски лири. А на 9 декември ще разберем и кой ще я купи! 

 

А годежният пръстен на принцеса Даяна е един от най-скъпите