Мода

Емили Ратайковски и перфектните бели кецове, които тя създаде

Мода

Емили Ратайковски и перфектните бели кецове, които тя създаде

Снимки: Courtesy of Superga

Емили Ратайковски, която преди година стана майка, сега прекарва по-голямата част от времето си навън, възползвайки се от комфорта на любимите си кецове. Тя прави дълги разходки из Ню Йорк, заради сина си Силвестър и кучето си, както и когато се налага да ходи по кастинги. „Истината е, че се превръщам в човек, който е анти високите токчета. Може би е свързано с Covid-19 и с това, че вече съм майка, но наистина се чувствам много по-удобно и повече себе си с кецове“, признава момичето, което наскоро успя да издаде и книга – My Body. Емили направи това признание, обявявайки съвместната колекция, която създаде съвместно със Superga, като представи нова версия на някои вечни модели на италианската марка.

„Нося кецовете им от години, така че това сътрудничество се получи напълно естествено“, допълва още тя.

Ратайковски избра да се фокусира върху два емблематични модела Superga: 2750, пуснат за първи път през 1925 г. и който и до днес е любим на няколко поколения, и Alpina, висок модел с назъбена подметка, първоначално предназначен за туристическа обувка. Тя добавя нови детайли, но без да променя класическия стил на кецовете, които са едновременно семпли и много шик. Капсулна колекция, която несъмнено ще бъде must have тази пролет.

Самата Емили признава, че през последните години е променила стила си на обличане и все повече залага на класически неща. „Мисля, че преминаваме през едно странно време в модата. Аз лично наскоро реших да нося само това, което искам да нося, вместо да следвам тенденциите, които идват и си отиват“, споделя тя.

А как смята да носи новите си Superga? „Нося кецове с всичко – от спортни дрехи за пътуване със самолет, до рокли през лятото, oversize костюм или мини пола вечер и, разбира се, с дънки и тениска. Това е страхотното при тях.” Въпреки това, тя признава още нещо – че обича белите й кецове да са леко мръсни. „Мисля, че изглеждат по-добре, когато са по-износени”, допълва Емили.

 

И просто ей така лилавото отново е най-нежният пролетен цвят