Мода

Hermès с нова колекция за жената, която знае какво иска

Непреходни кройки, изработени с часовникарска прецизност

Hermès с нова колекция за жената, която знае какво иска

Снимка: Courtesy of Hermès

Модната къща отдава почит на непреходните кройки, носещи елегантност и изработени с часовникарска прецизност, като ни представя капсулна колекция от само 10 елемента. Креативният директор на Hermès Надеж Ване Сибилски съзнателно избира да не се съобрази с традиционния моден календар, показвайки новата колекция извън него. С този жест държи да подчертае, че това са дрехи за “жената, която знае какво иска” и нямат нужда да се вписват в конкретни тенденции. Колекция, която ни кара да преосмислим връзката между модата и времето.

Въпреки че са класически, 10-те кройки определено не са обикновени и скучни. Във всяка една дреха са вложени часове труд за изработването на фините детайли – между 15 и 18 часа. Да, колекцията включва класики като бяла риза, черно палто, кожено яке, черна рокля. Но бялата риза е от поплин, с бродерия, вдъхновена от дизайн на марката от 1957 г., но осъвременена, почти абстрактна и с копчета на лявото рамо. Черната рокля е от фина коприна, с апликации от кожа, а в принта на палтото можем да разпознаем мотива от мозайката на легендарния магазин на Hermès в Париж.

Сибилски споделя, че колекцията е вдъхновена и от редовните клиенти на Hermès, които всеки сезон идват и внимателно избират една или две дрехи, които да носят завинаги. Целта й е минималистична колекция с дрехи, подходящи за всеки повод, които да служат за основа на един тоалет, но едновременно с това да бъдат и провокативни, необичайни. Капсулната колекция е и едно завръщане на традиционните занаятчийски техники, в резултат от преосмислянето на начина на работа на Hermès по време на пандемията

 

6 неща, които може би не знаете за Джорджо Армани