Мода

Как се носят кецове ли? С любов!

Тази година вечният символ на младежкия бунт и индивидуалност Converse навършва 101!

Малко марки в историята могат да се похвалят със стогодшен юбилей.  А тази година вечният символ на младежкия бунт и индивидуалност Converse навършва 101!

На всеки 40 секунди някъде в света се продават чифт Converse. Техният дизайн се разпознава в най-отдалечените кътчета на света, а качеството им остава такова, каквото им е позволило да се превърнат в най-продаваните и любими кецове въобще в историята.

Първите кецове са произведени през 1917 г. като първоначално са били предназначени за краката на баскетболистите. През 1923 г. легендарният баскетболист Чък Тейлър става тяхно лице и вдъхновява компанията да ги превърне в баскетболни маратонки.

Кецовете стават тотален хит още при появата им, а от там до излизането им от баскетболното игрище и превръщането им в символ на „готино” за обикновените хора, не минава много време. И до днес  класическият модел Chuck Taylor All Star си остава ненадминат – едновременно изчистен и интресен. Ако случайно намерите чифт стари кецове Conversе на тавана си, ще откриете, че те изглеждат почти идентични с тези, които се продават днес, тъй като класическият дизайн не е променян от 1949 г..

Както обикновено става с култовите продукти в историята, и Converse All Star навлизат в поп културата и в най-различните субкултури – от фермите до градовете, те са абсолютно навсякъде. Тайната на този успех се крие в това, че кецовете успяват да създадат чувство за равенство и принадлежност. Когато носим Converse сякаш сме от един клуб с хората, които носят същите кецове като нас – разпознаваме се като себеподобни и се разбираме.

Винаги символ, никога тренд, Converse се комбинират лесно и си отиват с всякакво облекло и стил –минималистичен, бизнес, практичен и дори елегантен.  

Въпреки хилядите различни разцветки и варианти, най-популярен остава белият Converse с разпознаваемото логозвезда.

Converse са повече от кецове, те са носталгия, символ на стил и революция.

Изглежда, че ще живеят завинаги с универсалната си, но уникална и богата идентичност, която е проста, трайна и в същото време се задържа модерна и прекрачила прага на втория си век.

Converse ще откриете в магазини BUZZ. Tам ви очаква голямо разнообразие от ежедневни и спортни стоки на световните марки, представени по оригинален и модерен начин.

С подкрепата на BUZZ