Мода

Кецовете, които изглеждат най-стилно с дънки

Един перфектен тандем за есента

Кецовете, които изглеждат най-стилно с дънки

Снимка: The Style Stalker

Колкото и да често да носим мокасини или балерини в комбинация с любимите си дънки, много повече ги предпочитаме с кецове, особено за безгрижните уикенди, когато добавяме кожено или дънково яке към тях. Обикновено си мислим, че всяка спортна обувка върви с всеки чифт дънки, но се оказва, че има някои особености, за да може този тандем да изглежда по-стилно и елегантно.

Тук е много важно да съобразим модела и силуета на дънките, преди да посегнете към кецовете. Например ако предпочитате дългите крачоли или по-широките такива, то тогава трябва да се избягват грубите маратонки, защото ще се наруши баланса в стайлинга и това няма нищо общо с това дали имате нисък, или висок ръст.

Високите кецове тип Converse работят идеално с по-скъсените дънки, като и със skinny моделите, но пък и с по-дългите. За тях са подходящи и класическите бели кецове (без значение дали е adidas Stan Smith, Veja или Superga), като те могат да се носят и с онези широки крачоли, за които споменахме по-горе.

Но пък не пропускайте и варианта с многоцветните кецове и маратонки, които пък веднага ще се откроят до една класика като денима. Въпреки че тази есен все повече се налагат и моделите в черно, особено adidas Samba или Gazelle, които се оказва, че стоят много елегантно с дънки, особено ако обичате и връхни дрехи като кожено яке, бомбър яке или обемни пуловери в черно.

Дънките с по-дълги крачоли обаче изненадващо стоят стилно дори и с по-спортния тип маратонки, като моделите на New Balance, защото леко ги покрива и нагоре дори може да се добави късо сако от туид. Една малко по-смела комбинация за есента. Но пък ако харесвате по-грубите маратонки, то тогава нека дънките към тях да бъдат отново с отворен глезен и прибран straight силует.

 

Най-актуалните кецове и маратонки, които ще носим тази есен