Мода

Кейт Мидълтън и диадемите

Мода

Кейт Мидълтън и диадемите

Снимка: Jeff Gilbert-WPA Pool/Getty Images

Освен шапките, които в повечето случаи трябва да носи по протокол, Кейт Мидълтън често включва в облеклото си и диадемите. Направи го и този Великден, когато се открои с поредния си стилен тоалет в синьо, а аксесоарът за коса несъмнено му придаде финален завършек. Точно с тази диадема, създадена от Jane Taylor, херцогинята на Кеймбридж вече се е появявала през 2019 година в Сандрингам за традиционното коледно събиране на кралското семейство.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Всъщност Jane Taylor е сред любимите дизайнери на Кейт, поне по отношение на диадемите, защото в нейните невероятни творения тя се е появявала и на други важни събития. С едно от тях, изработено от кадифе в цвят бургунди, тя блесна през 2018-а, а няколко месеца по-късно избра да носи с диадема и на кръщенето на принц Луи. Разбира се, моделите са създадени специално за херцогинята. Juliette Botterill е другата дизайнерка, на която Кейт Митълтън се доверява, когато стане въпрос за любимите й аксесоари за коса.

Предвид кралските тиари, които са част от колекцията й, може би не е изненада, че виждаме толкова често херцогинята на Кеймбрдж с диадема. Но както по отношение на дрехите, при които понякога носи дизайнерски модели на висок клас марки, но често можем да я видим и в по-достъпни като Zara, например, така и с аксесоарите за коса тя избира не по цената, а по модела.

Диадемата е от онези аксесоари за коса, които сякаш не излизат от мода, но понякога са много по-актуални, друг път – не чак толкова, точно както е тази пролет. Но може би Кейт Мидълтън е на път да промени това, особено след последната си официална поява. Защото както казва модния директор на Vogue Вениша Скот – хората трябва повече да се фокусират върху косата си, където могат да се добавят не малко красиви изящни украшения, дори и ако става въпрос за някоя изискана шнола или няколко фиби.

 

5 неща, които бихме заели от стила на Кейт Мидълтън