Мода

Круизната колекция на Dior ни пренася в Пулия

Мария Грация Кюри се завърна към корените си

За да представи своята круизна колекция Мария Грация Кюри, креативен директор на Dior, се завърна към италианските си корени. Ревюто се проведе при затворени врати в красивия град Лече в Пулия, родното място на нейния баща. За моделите тя се вдъхновява от бродериите и материи, с които са работили баба й и чичо й, докато тя е била дете. Точно затова ще видите изключително красиви декоративни елементи по дрехите.

От Dior наемат предимно хора от един от най-бедните райони в Италия за изработването на част от колекцията, за да могат да го подпомогнат. Освен това Кюри иска да покаже майсторството, с което се изработват нещата, и да постави акцент върху местните занаяти и традициите, които се следват в региона.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Dior Official (@dior) на

"Важно е местните хора да осъзнаят стойността на своите традиции“, казва креативният директор на Dior. „Едно от нещата, които научих през последните четири години в Dior, е, че в Париж изключително много се гордеят с традициите си и модата е част от културното им наследство. Това го няма в Италия. Може би защото те са създадени предимно от жените в собствените им домове и те не са ги възприемали като нещо креативно. Не им придават голяма стойност, затова чрез колекцията ми се иска да дам различна гледна точка на местните хора“, допълва още Мария Грация Кюри.

В самото шоу участват местни танцьори и музиканти, които изпълняват традиционни песни и танци, с което допринасят още повече за автентичността на шоуто, което мнозина можеха да гледат чрез livestream.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Dior Official (@dior) на

За спектакъла, чиято сценография е била поверена на Маринела Сенаторе, е бил затворен главният площад в Лече, а за приказните светлини се погрижили отново местни хора, които обикновено украсяват местните фестивали в Пулия. Скелетата тежали 60 тона, покрити с 30 000 цветни LED светлини, а конструкциите са били направени за 12 дни. „Така както Dior умее да облича жените, със същата страст ние украсяваме площади“, споделя един от майсторите.

Колекцията включва изключително красиви рокли, изящни блузи от дантела, поли от тюл, костюми от деним, като корсетът играе централна роля, а шалът е аксесоар за коса. Тя носи усещане за онзи комфорт, от който имаме нужда, което е постигнато дори и при официалните рокли. Сигурни сме, че ще се влюбите в новите модели на Dior.

 

 

Припомняме ви и колекцията висша мода на Dior